Михајловић: Крајем марта огледни стан за снаге безбедности

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић рекла је у Аранђеловцу да ће крајем марта бити завршен огледни стан за снаге безбедности, како би будући купци могли да се увере у квалитет станова које ће куповати.

Одговарајући на питања новинара, Михајловићева је рекла да је јуче на седници Националне комисије договорено да Грађевинска дирекција Србије, која већ гради станове у Земуну, направи један стан да буде огледни, како би сви они који купују могли да виде ког квалитета ће бити станови, каквог распореда, столарије и слично, те да ће тај стан бити завршен крајем марта.

"Све што је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре требало да уради у вези са пројектом јефтиних станова за снаге безбедности, урадило је, а сматрамо и да би требало да се на овом пројекту ради ефикасније", навела је Михајловићева.

Истакла је да је посебан закон који ће омогућити изградњу станова за снаге безбедности је спреман, направљени су критеријуми за извођаче и како ће станови изгледати.

"Очекујем да на следећој седници Национална комисија за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којом председава премијерка Ана Брнабић, усвоји Нацрт закона и да он иде даље у процедуру за усвајање на влади", рекла је Михајловићева у писаној изјави достављеној медијима.

Додала је да су градови који учествују у пројекту послали све локације као дефинитивне, да су на терену инжењери ЦИП-а у Нишу и Врању, а да ће због касетних бомби у Нишу бити затражено од Министарства одбране да се дубље истражи терен.

Рекла је да се пројекат станоградње који је од нациолног интереса неће зауставити на првих шест градова који су укључени у пројекат, и подсетила да су и други градови послали извештаје о својим потребама.

"Надамо се да ће се у 2019. наставити пројекат у најмање још десетак градова", рекла је Михајловићева, и додала да се на седници комисије још није разговарало, нити је донета било каква одлука, да се програм јефтине станоградње прошири на грађане који нису припадници Војске Србије, МУП-а и БИА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара