Плакати на згради Дома новинара и редакције "Данаса"

На згради у којој се налази редакција листа "Данас" и на згради у којој је седиште НУНС-а током ноћи су залепљени плакати у чијем заглављу пише "'Слободни', 'независни' и 'непристрасни' новинари", а испод је исписано 10 наводних питања породице Гојковић за Сашу Јанковића.

Редакција листа Данас је оценила да плакати представљају "још један у низу притисака на слободну уређивачку политику" те медијске куће.

Оно што је написано на тим плакатима, напомиње Редакција, "јасно указује да је очигледно у питању иста матрица коју годинама у обрачуну са опозицијом и слободним медијима потенцирају власт и провладини таблоиди и телевизије".

У саопштењу Данас "слути из које кухиње долази још један притисак на наше новинаре и остале запослене у редакцији".

Непознате особе залепиле су током ноћи на улазу у зграду где је Редакција плакате у чијем заглављу пише: "'Слободни', 'независни' и 'непристрасни' новинари новине Данас", а испод је исписано 10 наводних питања породице Гојковић за Сашу Јанковића, прецизира се у саопштењу Данаса.

Сличним плакатима облепљен је у понедељак увече и улаз у зграду у Ресавској 28, где су седишта Удружења новинара Србије (УНС) и Независног удружења новинара Србије (НУНС).

На њима је писало "слободни", "независни" и "непристрасни" новинари агенције НУНС, такође са 10 наводних "питања породице Гојковић за Сашу Јанковића".

Случај је пријављен полицији, која је извршила увиђај, саопштава УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво