Уручена признања "Звезде Београда 2017"

Канцеларија за младе Града Београда признања "Звезде Београда 2017" доделила је удружењима, институцијама и појединцима за најбоље пројекте које је подржао Град Београд.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић поручио је добитницима на додели признања у Старом двору да су они најбољи пример и реклама Београда.

"Један град ма колико био велики или богат, не може да испрати све области друштвеног деловања, због тога је неопходно укључивање невладиног сектора, појединаца и удружења грађана. Управо сте ви ти који својим свакодневним активностима унапређујете квалитет живота Београђана", истакао је Никодијевић.

Он је приметио да је у последњих неколико година развијена "истинска и права" сарадња између Града и цивилних сектора, наводећи да је суштина и заједнички посао тог партнерства подизање квалитета живота сваког грађанина.

"Без развоја цивилног сектора и друштвеног активизма нема напретка Београда и Србије", закључио је Никодијевић.

Признања "Звезде Београда 2017" добило је 21 удружење, институција и појединац на предлог Канцеларије за младе, Фондације за младе таленте, Савета за запошљавање, Секретаријата за социјалну заштиту, Секретаријата за здравство, Секретаријата за спорт и омладину, Секретаријата за културу и Секретаријата за привреду.

У име Савета за запошљавање признања је уручио члан Градског већа Драгомир Петронијевић, који је указао да за успех није важно колико имате година, већ је за успех много важније да имате веру у себе, као и да радите на себи.

Награда Анђели за прву књигу

Петронијевић је уручио признање "Звезда Београда" младој песникињи Анђели Димитријевић, која је упркос својој младости и инвалидитету, написала прву књигу коју је илустровала својим цртежима, те навео да је она прави пример како за успех не постоји изговор.

У области сектора Савета за запошљавање награде су још добили и модна креаторка Јелена Јаковљевић, Lemon berry студио и Пројекат Футуринг.

Канцеларија за младе одабрала је за "Звезде Београда" Клуб младих Земуна и Ромски центар за права детета.

Секретаријат за омладину и спорт за добитнике овог београдског признања одабрао је Установу Регионални центар за таленте Београд 2, Пријатеље деце Београда – Креативно стваралаштво младих Београда и Удружење "Каркатаг".

Изабраници Секретаријата за привреду су КУД "Свети Сава", Удружење "Арт линк" и Центар за унапредење предузетништва ЦУПМ – који су израдили мобилну апликацију која омогућава приказ видео садржаја 10 београдских локација.

Удружење саксофониста Србије и Центар за визуелне комуникације и издаваштво КВАДРАТ, за Фестивал европског дугометражног филма Седам величанствених, добитници су у оквиру Секретаријата културе.

Секретаријат за здравство доделио је признање "Звезде Београда" Градском заводу за јавно здравље Београд-Телефонском саветовалиштву "Хало беба".

Добитницу у оквиру сектора социјалне заштите су Обреновачки женски центар "Ожец", Удружење самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом "Плава шкољка" и Центар за подршку породица "Агенда".

Фондација за младе таленте доделила је признања шахистињи Теодори Ињац, балерини Ани Срећковић и каратисткињи Ивани Перовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво