Јавни позив општинама за награду о приступачности

Заштитник грађана упутио је јавни позив градовима, општинама и градским општинама у Србији да се пријаве за доделу награда за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2017. години.

На овај начин, Заштитник грађана жели да промовише примере добре праксе у области приступачности на локалном нивоу, као и да оствари бољу међусобну сарадњу са градовима и општинама у Србији у циљу утврђивања стања у области приступачности и узрока због којих се, у пуној мери, не примењују прописи који гарантују права на приступачност јавних објеката, служби и услуга особама са инвалидитетом и тешкоћама у кретању или комуникацији, наводи се у саопштењу заштитника.

Такође, ова иницијатива ће пружити значајне информације за формулисање препорука и планова за унапређивање приступачности у оквиру надлежности градова, општина и градских општина.

Градови и општине могу да подносе пријаве о својим активностима и иницијативама у више области међу којима су издвајење средстава из локалног буџета, обезбеђивање превоза, уклањање архитектонских баријера, лакше запошљавање, лакжа комуникација...

Након анализе пристиглих пријава и пратеће документације, конкурсна комисија ће сачинити листу градова и општина који су ушли у ужи избор за доделу награда, након чега ће посетити те градове и општине, како би након непосредног увида у спроведене пројекте, донела Одлуку о добитнику награде. Јавни позив заштитник је расписао у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије и Сталном конференцијом градова и општина - Савезом градова и општина Србије.

Рок за слање пријава је 16. март ове године, а одлука ће бити објављена 16. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво