Дивчибаре пуно снега, али и гостију

На Дивчибарама се за државни празник у фебруару бележи највећа посећеност од почетка зимске сезоне. Капацитети за смештај туриста попуњени су до последњег места. У јануару je само десет дана било могуће скијати, тако да сада и по неколико хиљада гостију долази на једнодневне излете.

Време на Дивчибарама оптимално је за зимске спортове и шетњу, те не чуди што је од почетка зиме гостију највише за сретењске празнике.

Већина туриста је из војвођанских градова, престонице, Ваљева, Шапца, Лазаревца, Горњег Милановца и Чачка.

"Добро је што је снег напокон пао и на наше Дивчибаре овде, и за овај крај", кажу гости.

Бројни скијаши и бордери користе обе стазе на Дивчибарама. Малишани уживају у санкању и новом авантура-парку.

За разлику од почетка зимске сезоне, временске прилике у фебруару наклоњене су заљубљеницима у спортове на снегу.

"Ми смо благовремено почели са вештачким оснежавањем. Правили смо ту примарну подлогу за скијање и чекали смо тај природни снег да нам падне да бисмо могли да отворимо ски стазу", истиче Часлав Максимовић из "Дивчибаре Ски Резорта".

У хотелима, одмаралиштима и коначиштима је око хиљаду и по кревета, сви су попуњени. Осим тога, на Дивчибарама има скоро две хиљаде приватних викендица.

"Скијалишта су нам пуна, пуна и снега и пре свега скијаша, а свакако и туриста који воле чист ваздух и деца да се санкају – једна права зимска идила на Дивчибарама", каже директорка Туристичке организације Ваљево Ана Марковић.

У односу на развијеније зимске центре предност Дивчибара је близина бројних градова на северу и западу Србије, па на хиљаде туриста долази на једнодневне излете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво