Шта Лозничанима доноси сениор-картица?

Већ неколико месеци у Београду се користе сениор-картице, а у току су пријаве и заинтересованих Нишлија. Одлука о увођењу картица на основу којих ће најстарији Лозничани моћи да остваре попусте, биће усвојена на наредној седници градске скупштине.

У наредних неколико месеци, и пензионери у Лозници моћи ће да купују са попустом уз сениор-картицу. Ниже цене до 10 одсто значиће, кажу, свима, нарочито онима са најнижим пензијама, којих је у Лозници и највише.

"Колико год да је велики или мали попуст, увек је то неки додатак који добро дође", кажу у Лозници и истичу да им највише значи када је у питању храна.

Пензионерима ће уз сениор-картицу прво бити омогућен бесплатан аутобуски превоз, а затим ће по нижим ценама моћи да купују и лекове, кућну хемију. Попусте за пружене услуге најављују и занатлије.

"И пензионери који немају минималну пензију тешко живе, јер пензије су, у принципу, све мале и то много значи. На тај начин пензионер било колико да уштеди то је за пензионера много, да ли је то 50 динара, да ли је то на месечном нивоу 300 динара – то је врло значајно", каже председник Удружења пензионера у Лозници Драган Михаиловић. 

У Удржењу пензионера у Лозници додају и да ће због великог броја заинтересованих помоћи својим члановима у припреми потребне документације, а трошак израде сениор-картице ићи ће на рачун града.

"Обавили смо велики број разговора са лозничким привредницима и предузетницима, изузетно велико интересовање постоји за овај пројекат. Све што се тиче цене, израде, штампе, промоције, покрива град Лозница, а на пензионерима, нашим најстаријим суграђанима, само је да спреме једну фотографију", објаснио је градски менаџер Дејан Сталовић.

Лознички пензионери слажу се у једном – колики год да је попуст уштеда је велика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво