Брнабић: Ажурирањем адресног регистра уводимо ред у државу

Ажурирањем адресног регистра у Србији уводи се ред у државу која ће, за тај пројекат издвојити око пет милиона евра, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић је у просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра разговарала са новозапосленим геодетама из Ребуличког геодестког завода који раде на изради елабората улица и кућих бројева у оквиру ажурирања адресног регистра.

"Држава ће издвојити пет милиона евра, како би се обезбедило да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима, чиме ћемо решити ову ситуацију која ствара велики број проблема грађанима“, рекла је Брнабићева која је још као министарка државне управе и локалне самоуправе покренула иницијативу да се реши тај проблем.

Адресни регистар садржи податке о називима улица и кућним бројевима и један је од кључних државних регистара. 

Према проценама више од три милиона грађана има пријављено пребивалиште у улицама без одређеног кућнох броја, од чега је више од два милиона пријављено на адресама за које није одређен ни назив улице, рекла је премијерка.

"Ажурирање адресног регистра је још један од великих корака у правцу увођења реда у држави и модернизацији државне управе у Србији, како би грађанима и привреди биле омогућене ефикасне и лако доступне услуге које пружа држава“, рекла је Брнабићева.

Она очекује да ће реализација пројекта бити завршена половином следеће године.

Премијерка је предходно присуствовала потписивању споразума о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода који су потписали министар Бранко Ружић и директор РГЗ Борко Драшковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се