Још без кровног слогана за подстицај рађања

Већином гласова надлежна Комисија је одлучила да не додели појединачне награде за радове пристигле на Јавни позив за израду слогана који би био коришћен у кампањи за промоцију мера популационе политике са циљем подстицаја рађања у Србији.

Комисија је констатовала да ни један од предлога не задовољава потребу да једна порука идентификује сложеност проблема пројектног задатка из Јавног позива, већ да прогласи по два добитника за сва три места, саопштено је из Министарства културе и информисања.

Министарство, наоди се у саопштењу, сматра оправданим део критике које је јавност упутила тим решењима.

"Избор слогана за ту битну друштвену тему је веома деликатна ствар и Министарство културе и информисања охрабрује и Савет за популациону политику и Комисију да настави да ради на изналажењу најквалитетнијег решења за ту важну тему", наводи се у саопштењу.

Министарство културе и информисања сматра да постоје и простор и разлози да се настави рад на активностима везаних за решавање проблема наталитета у Србији.

У међувремену је премијерка Ана Брнабић изјавила да слогани не могу да подстакну повећање наталитета и да је много важније да држава буде ажурнија и да у пракси труднице могу да остваре своја права.

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да су чланови комисије Министарства културе и информисања који су бирали слогане промашили тему и поручила да су слогани увредљиви за жене.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво