Шарчевић: Дигитални уџбеници и за припаднике националних мањина

Нацрт закона о уџбеницима који предвиђа увођење дигиталних уџбеника у завршној је фази, што подразумева да ће они бити обезбеђени и средњошколцима, припадницима националних мањина, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић.

Младен Шарчевић је, на састанку са представницима Хрватског националног већа, најавио да ће се закон о уџбеницима у Скупштини наћи на пролеће.

Како је наведено у саопштењу Министарства просвете, Шарчевић сматра да ће нови закон имати велики значај за образовање хрватске, али и других националних мањина, те поручује да је време за разговор о оснивању катедре за хрватски језик и о лекторима.

Представници Хрватског националног већа оценили су да постоји добра сарадња са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, и указали на потребу повећања броја средњошколских профила на хрватском језику, уз опаску да има потешкоћа у вези с језичком стручношћу кадрова који предају на хрватском језику.

Копредседавајући Међувладиног мешовитог одбора Србије и Хрватске и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак рекао је да су отворена питања више ствар дијалога, него измене прописа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи