Изрази саучешћа поводом смрти Глоговца

Након вести о смрти глумца Небојше Глоговца уследила су саучешћа државних званичника његовој породици и Југословенском драмском позоришту.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је у име чланова Владе Србије и лично име телеграме саучешћа породици преминулог глумца Небојше Глоговца и управнику Југословенског драмског позоришта, његовог матичног позоришта.

"Напустио нас је човек великог талента, вансеријски уметник и симбол српског глумишта млађе генерације. Небојша Глоговац оставио је неизбрисив траг како кроз своја глумачка остварења, тако и кроз умеће достојанственог живљења", наводи се у телеграму саучешћа.

"Отишао је доајен који ће увек живети са нама кроз роле по којима остаје упамћен, као симбол српског глумишта и позоришта. Српска позоришна сцена изгубила је данас једног од најбољих и најталентованијих уметника који је дао лични печат свему што је радио. У своје име и у име свих чланова Владе Републике Србије, примите изразе искреног саучешћа", написала је премијерка Брнабић, саопштила је владине Канцеларија за сарадњу с медијима владе Србије.

Телеграм саучешћа породици упутила је и председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

"Дубоко нас је све потресла вест о прераном одласку великог уметника нашег позоришта и филма. У име Народне скупштине и лично име примите моје искрено саучешће у овом тешком тренутку", наведено је у телеграму председнице Народне скупштине.

"Инспирација наредним генерацијама" 

У телеграму саучешћа првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића наводи се да је отишао један од најбољих глумаца и то не само у Србији, већ и у региону.

"Гледајући га, у Југословенском драмском, сигуран сам да је Небојша био, осим врхунског глумца, и предводник своје генерације. Страст коју је показивао и несебично делио на сцени, инспирација је наредним генерацијама. Његова посвећеност у презентовању неистраженог и магловитог у човеку, биће и остаће инспирација и изазов младима", наводи се у телеграму. 

И министар културе и информисања Владан Вукосављевић је упутио телеграм саучешћа.

"У име Министарства културе и информисања и у своје лично име упућујем породици Небојше Глоговца изразе искреног саучешћа, у овом великом губитку за српску културу и за све нас који смо га пратили и волели. Напречац и преко реда, остали смо без Небојше Глоговца, који је био у зениту глумачке зрелости. Уметник широког изражајног распона, жесток и сензибилан, тумач суптилних драмских нијанси и карактерни комичар особитог начина", пише у телеграму саучешћа.

Из министарства даље наводе да Глоговац није био само високо остварен глумац, него и умна личност са ставом, који је знао да одабере шта припада његовом уметничком позиву, а шта му не припада.

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да је Глоговац својим бриљантним улогама обележио читаву једну епоху у српској култури и тиме оставио значајан траг у српском глумишту.

"Београд ће га памтити по бројним представама и филмовима, кроз које ће наставити да живи вечно", наводи се у телеграму Малог. 

Глумац Небојша Глоговац преминуо је у Београду у 49. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво