"Зимско свезналиште" у шабачкој библиотеци

Док се многи ђаци одмарају на распусту, Основна школа "Лаза Лазаревић" је за све шабачке ученике организовала "Зимско свезналиште". У шабачкој библиотеци, основци су учествовали у креативној радионици "Књига по мојој мери".

Платно, салвете, папир и машта, сасвим су довољни за креативно путовање у свет књига. Садржај и стил шабачки основци представили су на корицама омиљене литературе.

"Моја омиљена књига је 'Тајни врт'. Данас сам у Библиотеци одлучила да правим корице за ту књигу. Користила сам колаж папир и салвете", прича Дуња Степановић из Основне школе "Стојан Новаковић".

Димитрије Јовановић из Основне школе "Николај Велимировић" каже да му је омиљена књига 'Дневник Шоњавка' ", пошто она има више делова.

"Ја желим да 11. део буде декорисан мојим корицама које сам ја направио", каже Димитрије.

Креативна радионица у оквиру "Зимског свезналишта" прилагођена је ученицима од петог до седмог разреда.

"Имамо много различитих тема, што је јако било забавно и научили смо разне занимљиве и нове ствари", прича Аљоша Кесеровић из Основне школе "Николај Велимировић".

Даница Макевић из Основне школе "Лаза Лазаревић" каже да су теме зимског кампа занимљиве, зато што се кроз њих учи нешто ново, невезано за школу.

"Просто сам се пријавила за овај зимски камп да бих корисно искористила своје време", истиче Даница.

Циљ кампа је да ученици на креативан начин науче нешто ново и уместо у школи, знање стекну у шабачким установама.

Наставница српског језика Јелена Јовановић каже да је ново то што су изашли из учионице и дошли у просторије библиотеке.

"Овде су нас дочекали љубазни домаћини, представили нам критеријуме за избор књига", каже Јовановићева.

Критеријуми су изглед, назив и садржај књиге, наводи Александра Ердевички Томић из "Библиотеке шабачке".

"Наравно да смо дошли до различитих закључака када су ови критеријуми у питању, и победила је књига 'Бајка над бајкама' ", каже Ердевички Томић.

За "Зимско свезналиште", пријавило се око 200 ученика. Поред креативних радионица, за њих ће бити организован и квиз на којем ће показати шта су у току распуста научили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се