"Узми рачун и победи 2018" – Већ стигло више од 31.000 коверата

За девет дана од почетка наградне игре "Узми рачун и победи 2018" у ЈП "Пошта Србије" стигло је више од 31.000 коверата са рачунимa и слиповима грађана.

Наградни фонд за нови циклус наградне игре биће потпуно познат најкасније до 14. фебруара до када влада има рок да усвоји правила и финални наградни фонд, а за сада се зна да ће бити 100 аутомобила, што је двоструко вишe него у претходном циклусу игре, каже Иван Радак из Наледа.

"До сада је послато више од 31.000 коверата. Средином следеће недеље, Влада Србије ће усвојити финална правила и наградни фонд за ову игру", каже Радак.

У прошлом циклусу било је шест станова, подсећа Радак и каже да се очекује да их овог пута буде више, али да се за сада не може говорити о тачној цифри.

Како су медији раније писали, у наградној игри би требало да буде најмање десет станова.

Већ сада, објашњава Радак, познати су основни критеријуми и то да у наградној игри могу да учествују само пунолетни грађани са боравиштем или пребивалиштем у Србији.

Подсећа да малалотена лица немају права учешћа, а да би се учествовало у наградној игри, правило је да у коверти мора бити минимум десет фискалних рачуна или десет слипова, али се фискални рачуни и слипови не смеју мешати.

Минималан износ на рачуну или слипу мора бити 100 динара, а при попуњавању коверте важно је да се на страни где се коверта отвара упише име и презиме, адресу из личне карте или пасоша и број телефона.

С друге стране, уместо адресе примаоца треба да пише "Узми рачун и победи 2018".

Такође, објашњава, и ове године постоји такмичење градова и општина, а промена је направљена ове године па тако постоје три категорије – мале, средње и велике – и из сваке од тих група ће бити изабране три најактивније.

Општине ће добити награду од 23.000 евра за улагање у пројекте које изаберу грађани, а део њих ће добити и бесплатан бежични интернет.

Директор функције услуга у "Пошти Србије" Горан Ђерић каже да је улога "Поште Србије" да пружи комплетну логистичку подршку у смислу пријема, преноса, складиштења, чувања и транспорта до студија где ће се извлачити коверте.

"За разлику од прошле године, ове могу да учествују све врсте коверата. Могу да учествују и коверте из прошле године с обзиром на то да је велика количина коверата остала код грађана, а нису учествовале у наградној игри. Треба само извршити корекцију адресне стране, да се напише 'Узми рачун и победи 2018'", објашњава Ђерић.

Пошта је на располагање ставила, додаје, 1.500 пословница и 2.000 поштанских сандучића, где се може извршити предаја пошиљака.

"Битно нам је да је Влада препознала приоритет у решавању проблема сиве економије, да је претходну и ову годину прогласила годинама борбе против сиве економије чиме је показала да ће то бити приотритет у њеном раду", напомиње председник Савеза за фер конкуренцију Владимир Типсаревић.

Истиче да су резултати игре опипљиви те да постоји константан раст пореских прихода и да је, каже, значајно унапређен инспекцијски надзор и боља координација државних органа.

Подршка грађана у сузбијању сиве економније, према његовим речима, износи преко 90 одсто.

"Прошли циклус наградне игре имао је конкретне ефекте и кроз пореске приходе приходовано је 73 милиона евра", каже Типсаревић.

Наградна игра, закључује, не треба се гледати изоловано у борби против сиве економије јер је она део, каже, програма који садржи преко 100 активности државе у сузбијању сиве економије.

Циљ је да се до 2020. године ниво сиве економије у Србији спусти на онај који су имале земље централне и источне Европе када су се придружиле Европској унији.

Друштвено одговорне компаније су за кампању "Узми рачун и победи 2018" прикупиле преко 200.000 евра, а очекује се да ће та сума бити већа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво