Деценија мастер студија европских интеграција

Програм мастер студија европских интеграција на Правном факултету Универзитета у Београду постоји већ десет година. Почео је као Темпус пројекат Европске уније, да би потом ушао у редован систем наставе и то на енглеском језику.

На програм мастер европских интеграција у Београд стижу студенти са свих континената. До сада је диплому стекло њих 400.

Студент из Немачке Пол Медер каже да је дипломирао право у Лајпцигу. "Дошао сам у Србију да студирам, зато што ме је одувек интересовао Балкан", додао је Медер.

"Професори су веома ангажовани и доступни студентима, што је веома добро, а и студентски живот је добар у Србији", истиче студенткиња из Француске, Ива Јурич.

Управница мастера европских интеграција Драгица Вујадиновић напомиње да је очигледно да квалитет у образовању привлачи и да се то увек изнова потврђује.

"У глобалном смислу, у европском смислу, за високо образовање је један од стандарда и критеријума квалитета да имате и кадрове и програме који ће привући студенте са стране", каже Вујадиновићева.

Осим о европским интеграцијама уче и српски језик.

Студент из Кине, Феј каже да је 2015. студирао на Филолошком факултету српски језик као страни. Додаје да је од прошле године на мастеру европских интеграција, додајући да задовољан Правним факултетом.

Пол Медер наводи да ће од марта почети да учи српски на Филолошком факултету.

На факултету доста наде полажу и у програм који је уведен ове године – мастер студије  менаџмент јавних набавки, а који је направљен је у сарадњи са Универзитетом у Риму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво