Најављена обнова ОШ ''Бранко Радичевић'' на Новом Београд

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је да ће ускоро почети радови на реконструкцији Основне школе "ранко Радичевић" у Новом Београду за које је издвојено око 18 милиона динара.

Шарчевић је након обиласка школе у блоку 45 навео да је на тој васпитно-образовној установи изграђеној 1975. године "видљив зуб времена", те да јој је, како је приметио, потребна "озбиљна реконструкција".

"Најпре ће бити обновљена фасада и столарија због енергетске ефикасности. Ново доба захтева јачу струју и много више клима-уређаја и рачунара и зато је неопходно да се уради много тога у школи. Ово је једна од седам школа у Београду која има базен који, такође, треба обновити", рекао је министар.

Он је указао и да све школе у Србији изграђене пре више од 40 година захтевају комплетну обнову, почев од инсталација и канализација, па све до подова.

Шарчевић је додао да је прошле године издвојено скоро четири милијарде динара за реконструкцију 396 школа у Србији.

"Ове године су нам амбиције много веће, многе школе добију немају сале и радићемо на томе, као и да се у што краћем року све школе освеже и добију ново рухо. Све се ради се квалитетно и темељно да би користило ученицима и запосленима и наредних 30 година", истакао је министар.

Бивши ученик новобеоградске ОШ "Бранко Радичевић", водитељ Дејан Пантелић, захвалио је министру Шарчевићу што је посетио школу и најавио радове после којих ће, како каже, та установа повратити стари сјај.

"Бивши ђаци ове школе удружили су се пре две године да помогну ОШ 'Бранко Радичевић' да поново изгледа као 1975.године када је била једна од најбољих школа у овом делу Европе. Многи нису веровали да је то могуће, али данас када је министар дошао у школу, уверени смо да ће то бити остварено", рекао је Пантелић.

број коментара 0 пошаљи коментар