Нови савски мост имаће стазу за бициклисте и за пешаке

Радови на новом мосту на месту Старог савског моста почеће у 2019. години, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали, који је данас представио изглед новог моста.

Синиша Мали је рекао да ће нови мост имати по две траке у оба смера, пешачку и стазу за бициклисте, које ће се уклопити у Савску променаду.

"У протекле четири године много тога смо урадили да Београд буде модернији, лепши, да буде светска метропола", нагласио је Мали и додао да је део Београда у коме се налази мост био пун барака и бетонских складишта, а да су га новим изгледом "оживели".

Он је рекао да је данас потписан уговор са Саобраћајним институтом ЦИП, те да му је посебно драго што ће пројекат радити домаћа компанија и младе архитекте које су победиле на конкурсу.

Додао је да је важно да се мост замени првенствено из саобраћајног и безбедносног разлога, а да ће мост бити и модернији и лепши.

"Нови мост преко Саве потпуно се уклапа у визију и перспективу једног лепшег, бољег и модернијег Београда", истакао је Мали.

Градоначелник је рекао и да ће заједно са суграђанима одлучити где ће стари мост бити постављен након изградње новог, а да се за сада гласа између повезивања Земунског кеја са Великим ратним острвом и Новог Београда са Адом.

"Овај мост ће бити круна на овом делу 'Београда на води', а ми ћемо у наредних неколико недеља, најкасније два месеца, потписати и уговор са пројектантом који ће радити дизајн тунела који ће повезивати Савски амфитеатар са Булеваром деспота Стефана", рекао је Мали и најавио изградњу тунела за наредну годину.

"Тим тунелом ћемо смањити између 11 и 14 одсто транзитног саобраћаја кроз центар града и потпуно променити саобраћај, унапредити и повећати ефикасност", рекао је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво