Aутобуској станици у Врњачкој Бањи лиценца број 1

До краја фебруара ове године, све аутобуске станице у Србији мораће да поседују лиценце за пружање станичних услуга које издаје Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Лиценцу под редним бројем 1 добила је аутобуска станица у Врњачкој Бањи.

У Врњачкој Бањи могу да буду поносни због изгледа аутобуске станице. Станица има 14 камера за видео-надзор, савремени систем за обавештавање путника и око 3.000 метара квадратних комфорног пословног простора.

Перони се редовно одржавају, а целокупан изглед употпуњују нове канте за отпатке и опушке. Све се то одразило и на промет путника.

"У току дана имамо око 200 полазака дневно. Око 900 путника у току дана, а у време новогодишњих празника буде дупло веће. Од 1.800 до 2.000 путника", рекла је шефица продаје у "Новом аутопревозу" Славица Дрндаревић.

Некадашње врњачко предузеће за превоз путника је угашено. Пре три године регистрован је "Нови аутопревоз" чији је оснивач Врњачка Бања.

Након неуспелих приватизација и стечаја, аутобуска станица у Врњачкој Бањи једно време није радила. Предузеће је консолидовано прошле године и станица је данас једна од најлепших и најуређенијих у овом делу Србије.

Уложено пет милиона динара

У реконструкцију и опремање аутобуске станице уложено је око пет милиона динара. Да би се добила потребна лиценца за пружање станичних услуга "Нови аутопревоз" је морао да испуни низ услова.

"Један од главних критеријума био је да обезбедимо власништво над аутобуском станицом. Поред тога морали смо да имамо пословни углед, седиште на територији Републике Србије и да редовно измирујемо обавезе према домаћим превозницима", рекао је директор "Новог аутопревоза" Иван Дуњић.

Аутобуска станица је повећала приход за 32 одсто прошле године. То је номинални износ од 13,5 милиона динара, што је омогућило предузећу да из сопствених извора финансира реконструкцију аутобуске станице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се