Наука о храни – најбоље пласирана дисциплина Универзитета у Београду

Међу нашим ретким уставовама културе и образовања које постоје више од два века је и Универзитет у Београду. Низом научних скупова током године београдски универзитет обележиће 210 година постојања.

У години јубилеја, на Шангајској листи Универзитет у Београду се налази међу триста најбољих светских универзитета. Најбоље пласирана научна дисциплина је наука о храни и налази се на 35. месту, док у Европи заузима десето место. Зато јој се посвећује и један од научних скупова.

"Ту ће учествовати не само Пољопривредни факултет, већ и многи други факултети и институти са својим истраживањима", каже ректор Универзитета у Београду и академик Владимир Бумбаширевић.

У мају ће, наводи, бити одржан и значајан састанак – Ректорска конференција у оквиру УНИКЕ, Асоцијације универзитета главних градова Европе, а која ће бити посвећена разним аспектима наставе.

Пре 210 година прво предавање у Великој школи одржао је Доситеј Обрадовић.

Између два светска рата Универзитет у Београду спадао је међу три најбогатија у Европи са 77 задужбина и 11 фондова, и капиталом већим од тадашњих милијарду долара.

Данас је у његовом саставу 31 факултет, са око 7.000 наставника и 90.000 студената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво