Житељи Космета позитивно гледају на посету председника Вучића

На Космету се позитивно гледа на позив председника Србије да разговара са обичним људима, јавља дописник РТС-а. Председник Србије је рекао синоћ да у једном мањем делу може да се помогне, док у већем броју и не, али да је сигурно да се ти проблеми боље разумеју и да ће бити решавани.

Председник Србије задовољан је што је имао прилику да разговара са људима из Ораховца, Истока, Клине, Гораждевца, које, како је истакао, ретко виђа.

Рекао је да је кључни проблем брига за безбедност, док су лични проблеми Срба запошљавање и егзистенција.

Навео је да у једном мањем делу може да се помогне, у већем броју и не, али оно што је сигурно је да се ти проблеми боље разумеју и да су сада адресирани и да ће они бити решавани.

На Космету се позитивно гледа на позив председника Србије да разговара са обичним људима, јер позиција Срба у Поморављу, Метохији, Штрпцу, централном делу Косова, није иста са позицијом Срба који живе на северу, а који су и физички наслоњени на централну Србију, наводи дописник РТС-а.

Након сукоба на Косову није било сличног скупа на којем је председник Србије директно, више сати отворено разговарао са људима.

Проблеми које су Срби износили председнику Србије делом улазе у обавезе и одговорности локалних самоуправа, које, стиче се утисак, треба да покажу више разумевања и пажње према својим житељима.

Данас није било нових детаља у истрази убиства Оливера Ивановића. Истрагу води тужилац Шућри Суља, из Тужилаштва у Косовској Митровици, који је за сутра најавио објављивање првих резултата истраге.

Суља је рекао да се интензивно ради на истрази убиства и да очекује да ће бити објављени резултати истраге у вези са снимцима сигурносних камера, прегледом возила и форензичким извештајем. У извештај ће бити укључене и изјаве сведока. За сада је познато да их има шесторо.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво