Награде кадетима који су пливали за Часни крст

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић који су обишли Војну академију, разговарали су са кадетима који су пре два дана на београдској Ади Циганлији пливали за Часни крст и уручили им награде. Кадети су награђане одмором с једним чланом породице у објекту Министарства одбране и Војске Србије на Тари.

Честитајући им на постигнутим резултатима, Вулин је рекао да је Војска Србије једна од најцењенијих институција у нашем народу и то због своје традиције, знања које показује, али више од свега због људи које окупља, саопштило је Министарство одбране.

"У пливању за Часни крст Војска Србије је још једном показала какве сјајне људе има, какве сјајне кадете има, какве сјајне подофицире и официре има, још једном је показала зашто Србија с правом може да се ослони на своју војску и зашто Србија са правом може да верује у своју војску", истакао је Вулин. 

Такође је указао да је развој спорта у војсци од највећег значаја и најавио ове године конкретне потезе у смислу формирања спортских савеза, напомињући да ће додатна пажња бити посвећена спорту у целини, како би се додатно побољшала физичка припремљеност сваког припадника ВС.

"Од када се поводом Богојављења организује пливање за Часни крст, као симболика часног чина крштења Исуса Христа, увек сам желео да се на победничком постољу нађе припадник Војске", рекао је Диковић истичући задовољство што последњих година до Часног крста први стижу управо припадници Војске Србије.

Честитајући кадету Сави Станковићу на оствареном успеху, Диковић је подсетио да је и у Куршумлији Часни крст завршио у рукама припадника Војске Србије и истакао да је у многим гарнизонима широм земље више од 150 војника и старешина пливало за Часни крст и постигло запажене резултате.

"Припадник Војске, посебно официр, мора у себи имати изражену жељу за постизањем бољих резултата, јер то јача њега као личност и помаже му у извршавању професионалних задатака", рекао је Диковић, нагласивши да су постигнути резултати још један доказ да треба улагати у Војну академију и њене спортске капацитете.

Кадет Војне академије Сава Станковић победник је овогодишњег традиционалног пливања за Часни крст које је пре два дана одржано на београдској Ади Циганлији поводом Богојављења, великог хришћанског празника. 

У конкуренцији од 54 младића, још петрица кадета пливала су са њим на Савском језеру и постигла завидне резултате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи