Стипендија Фонда за младе таленте, финансијска помоћ и част за студенте

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта већ десет година стипендира најбоље студенте. То је, каже министар Вања Удовичић, улагање у нашу будућност. Подсећа и да је до 31. јануара отворен конкурс за стипендирање најбољих академаца који се школују у земљи. Хиљаду и триста студената завршних година основних и мастер академских студија државних факултета моћи ће да добије стипендију од 300.000 динара.

Ана и Данијел су завршили основне студије са просечном оценом десет. Висок просек обезбедио им је стипендије Фонда за младе талене и на основним и на мастер студијама.

"Када су легле тих првих пет рата буквално некако осетите да можда по први пут у животу неко стварно зна да цени тај ваш труд који сте уложили у све те године школовања до тог тренутка. И од тог тренутка више нисам морао да тражим новац од родитеља, имао сам новац за своје потребе, школовање и слично", прича Данијел Мишовић, докторанд Факултета организационих наука.

Ана Петричевић, студенткиња мастер студија Правног факултета, указује на то да су бенефити стипендије велики за једног младог студента.

"У питању је озбиљна финансијска подршка, али осим тога и велика је част бити део групе од хиљаду најбољих студената у целој Србији", додаје Ана.

Ове године стипендију ће добити 1.300 студената, 50 више него прошле године. Око 80 одсто њих се запосли прве године по завршетку студија. Осталих 20 одсто настави школовање.

"Не сматрамо никако да је то трошак данас, већ улагање у нашу најквалитетнију, најздравију будућност. И искрено се надам да ће и број студената сваке године бити све већи, не само по добијању стипендија, већ и по одазиву на конкурс. Јер ово је оно што желимо да гајимо – да наши најбољи студенти, да наши најбољи млади буду награђени за труд и за време уложено првенствено у себе саме", наглашава министар омладине и спорта Вања Удовичић.

У протеклих десет година за стипендирање 23.000 академаца издвојено је шест милијарди динара. Тренд повећања броја стипендија, као и њихов износ, каже министар Удовичић, наставиће се и убудуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво