Мали: Ускоро 200.000 корисника сениор картица

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да се у пројекат сениор картице укључило око 700 малопродајних објеката, а да ће у наредних десетак дана бити уручена 200.000-та сениор картица.

Синиша Мали је у Младеновцу био у куповини са пензионерком Ружицом Танасковић, а затим и посетио Клуб за старе у тој општини, где је рекао да ће ове године у Младеновцу бити отворен још један такав клуб.

Обећао је и да ће следећа фабрика, након "Меите" у Обреновцу и турске фабрике у Лазаревцу, бити отворена управо у Младеновцу.

Говорећи о пројекту сениор картица, Мали је рекао да је до сада у њега укључено око 700 малопродајних објеката.

"Када саберете куповине у појединим продавницама, сваки дан се уштеди 1.000-2.000 динара. То је скоро једна пензија за годину дана", рекао је Мали новинарима.

То је, истиче, начин да се пензионерима каже велико хвала јер су они ти који су градили Младеновац и Београд, који су нас задужили и начин да им се узврати и покаже брига о њима.

"Влада Србије је радила на повећању и повећала пензије, како нас боља будућнст чека и пензије ће се повећавати, а ми ћемо се у граду допринети оваквим пројектима, попут сениор картице", рекао је Мали.

Он је навео да ће у Младеновцу бити отворен још један клуб за старе ове године и навео да је за претходне три и по године у граду отворено седам таквих клубова.

У том периоду, према његовим речима, у Младеновцу је урађено 110 километара новог асфалта, осам километара водоводне и 3,5 километра канализационе мреже.

"Урадили смо за Младеновац много, толико се није радило кад упоредима са претходних деценију-две. Младеновац се мења на боље, као и цео Београд и показујемо да нам је стало до свих Београђана подједнако. Нико тако о Београду није бринуо", рекао је Мали.

"Имамо новца у буџету, вратилу смо Ђиласове дугове, боримо се за Београд и Младеновац", додао је он.

Каже и да је обећао да ће следећа фабрика у Београду бити отворена у Младеновцу.

"То је моје обећање које ћемо испунити, свако које смо дали, испунили смо", поручио је Мали.

Младеновчанка, пензионерка Ружица Танасковић, похвалила је пројекат сениор картица, наводећи да оне значе свим пензионерима.

"За месец дана уштедим и по пар хиљада, за годину дана то је једна пензија. Користим је два месеца и задовољна сам", рекла је она.

Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је градоначелнику на посети и рекао да ће надлежни наставити да раде на томе да се Младеновац врати у време када је то био индустријски град и био пристојно место за живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи