Од Долова до Краљева, без пута за Маричин рођендан

Пре годину дана, у селу Долови код Краљева родила се Марица Радуловић. Село је због сметова било одсечено од света и отац Миланко је трактором пребацио лекара и медицинску екипу од главног пута до куће и назад. Марица је порасла, а пут је и даље исти и ове, зиме без снега, тешко проходан.

Марица је четврто дете у породици Радуловић, а седмо унуче баке Оливере, која је присуствовала тим драматичним тренуцима.

"Дете се родило живо и здраво. Отишли су после за Краљево. Одвели су је у болницу, тако је било", испричала је Оливера Радуловић из села Долови.

Отац Миланко је ланцима везао санитетско возило за трактор јер је само тако могао да извуче супругу и тек рођену бебу до главног пута. Пре тога је сам покушавао да очисти пут ка својој кући од сметова и одрона, али није у томе успео.

Миланко Радуловић каже да се уплашио јер су два живота била у питању због тога што је лош пут.

"Нисмо могли никако да изађемо. Мучили смо се. Тешко смо изашли", испричао је Миланко.

Пут је данас исти као и пре годину дана. Пао је и први снег. У Доловима нису спремни за ову зиму.

Миланко Радуловић је рекао да се обраћао Месној заједници у Полумиру да му помогну,  међутим, како каже, они су обећали и то је тако остало.

На некатегорисаним путевима, попут оног који води ка Доњим Доловима, зими нису само сметови проблем већ и чести одрони и клизишта. Зато пут неколико пута у току године треба поправљати.

То није лако, тврде у Месној заједници, јер у Полумиру има девет заселака и око стотину километара сеоских и планинских путева. Прошле године, поправљен је пут ка засеоку Церје, а ове године настојаће да помогну породици Радуловић.

"Почетком пролећа, у најкраћем могућем року, поправићемо пут према засеоку Долови, проширити, подасути и омогућити породицама лакше коришћење тих путева", рекла је Тања Ратковић, председница МЗ Полумир.

Радуловићи су једина породица у овом крају која има четворо деце. Марица је 14 година млађа од најстарије сестре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара