Фондација "Новак Ђоковић" стипендира три докторанда педагогије

Фондација "Новак Ђоковић" потписала је протокол о сарадњи са Филозофским факултетом у Београду и постала прва организација у Србији која подржава истраживаче из области предшколског образовања.

Фондација ће стипендирати три докторанда – две студенткиње и једну асистенткињу са научним искуством које ће радити при Одељењу за педагогију и андрагогију и бавити се темама попут утицаја дигиталних технологија и културе вртића на предшколско образовање. 

Глобални директор Фондације "Новак Ђоковић" Алберто Лиђи изразио је задовољство због успостављене сарадње са Филозофским факултетом истичући да је у фокусу рада те организације предшколско образовање и рани развој деце, наведено је у саопштењу.

"Улагањем у програм стипендиста на Универзитету у Београду желимо да унапредимо корпус знања у области предшколске педагогије. То ће користити практичарима, доносиоцима одлука и кључним актерима који се баве предшколским образовањем. Верујемо да ће инспирисати и наредну генерацију лидера у Србији, а и шире", рекао је Лиђи.

Управница Одељења за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Драгана Павловић Бренеселовић истакла је да Фондација и Одељење већ имају две тачке сусрета – укљученост у актуелне процесе реформе и дељење исте визије квалитетног предшколског образовања у Србији.

"Трећа тачка сусрета је подршка коју Фондација даје младим истраживачима и докторандима предшколске педагогије, помаже јачању истраживачког подмлатка и омогућава да кроз активности усмерене на промену праксе и подижемо квалитет предшколског образовања", рекла је Павловић Бренеселовићева.

Крајњи циљ пројекта је унапређење квалитета рада и повећање броја деце у предшколским установама, јер према званичним подацима само половина малишана у Србији узраста од три до пет година иде у вртић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи