Михајловићева: Помоћи ћемо да Лесковац заврши изградњу обилазнице

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, изјавила је у Лесковцу да је тај град пример ефикасног спровођења озакоњења и најавила да ће Министарство помоћи да се заврши изградња обилазнице Лесковац, која повезује 200.000 грађана у три општине Јабланичког округа. Сигурна кућа у Лесковцу добила је захваљујући новцу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре летњиковац и игралиште за децу.

"Лесковац је један од најбољих градова у Србији у издавању грађевинских дозвола и у спровођењу Закона о озакоњењу, где је пописано близу 60.000 објеката, уз подршку тимова Министарства", рекла је Михајловићева на конференцији за новинаре у том граду.

"Помоћи ћемо и да Лесковац заврши изградњу обилазнице, за коју је град у експропријацију већ уложио 98 милиона динара. Ми смо се данас договорили да Министарство поново погледа пројектно-техничку документацију и да заједно са 'Путевима Србије' кренемо у реализацију овог пројекта. Ово је важан пројекат за грађане", навела је.

За завршетак обилазнице потребно је око 195 милиона динара, а већ је урађена и пројектна документација, коју је само потребно ускладити са Законом о планирању и изградњи, навела је министарка.

Завршетком ове саобраћајнице, бољу комуникацију имаће 200.000 грађана Лесковца, Лебана Медвеђе и Бојника. Градоначелник Лесковца Горан Цветановић упознао је потпредседницу Владе да је град урадио комплетан посао експропријације али да је за завршетак овог важног посла неопходна помоћ државе. 

Михајловићева је овом приликом лично уручила решење о озакоњењу породичне куће Љубинки Ђорђевић, а привреднику Моми Илићу за озакоњене објекте фирме "ИГМ младост".

Михајловићева је заједно са директорима путарских и железничких предузећа из свог ресора, и сарадницима из Министарства, организовала пријем за грађане Лесковца, који су имали прилике да потпредседници Владе поставе питања и изнесу своје проблеме, саопштио је Кабинет Михајловићеве.Михајловић: Важно је да жене и економски оснажимо

"Важно да жене и економски оснажимо"

Сигурна кућа у Лесковцу добила је захваљујући новцу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре летњиковац и игралиште за децу, а министарка Зорана Михајловић, која је посетила ту установу, рекла је да је то учињено како би деца жртве породичног насиља имала једнаке услове за безбедну игру као њихови вршњаци којима је омогућено безбрижно детињство. 

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност је захвалила директору Центра за социјални рад, руководиоцу и стручном тиму Сигурне куће на посвећеној бризи о женама и деци жртвама насиља, истакавши да само координираном сарадњом свих надлежних институција можемо адекватно да помогнемо женама и спречимо даље породично насиље. 

"Поред тога, важно је да жене економски оснажимо, јер само финансијски независна жена је слободна жена", поручила је потпредседница Владе. 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на иницијативу потпредседнице Владе, обезбедило је у 2017. години 10 милиона динара за подршку сигурним кућама у Србији, наведено је у саопштењу достављеном медијима. 

Пројекат изградње летњиковца и игралишта за децу жртве породичног насиља у Сигурној кући у Лесковцу финансиран је са 961.878 динара. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво