Градским превозом до Панчева?

Панчевци живе на непуних 20 километара од Београда, али они који користе аутобуски превоз тешко стижу до престонице. Годинама их муче гужве, јер је аутобуса мало. Зато их је обрадовала најава да би београдски градски превоз могао да продужи линије до Панчева. До сада је урађена студија изводљивости.

Сваког дана на релацији Панчево - Београд превезе се више од 7.000 путника, а највеће гужве су у раним јутарњим сатима и по подне када се студенти и људи који раде у Београду враћају кући.

У аутобусу често нема слободног места за седење и зато неки више воле да ризикују и одлучују се за стопирање. За све њих много би значио интегрисани превоз, јер са београдским аутобусима добили би много више полазака и већи број новијих возила.

У aуто-транспортном предузећу "Панчево" истичу да им је у интересу да путници буду задовољни, али и да морају да размишљају и о свом опстанку и финансијској добити која у Студији није предвиђена.

"У сваком случају с обзиром да се ради о линији која је профитабилна и комерцијална за АТП основна ствар је да наше предузеће не буде на губитку и да приход који остварује на тој линији не буде мањи него што је сад", каже Небојша Гајић,  директор АТП-а "Панчево".

Да би се добијена студија о заједничком аутобуском превозу и применила у пракси неопходно је променити и одређене законске регулативе о комуналним делатностима између два града.

За сад Панчево и Београд имају само потписан уговор о сарадњи.

"Стручне службе из Београда и нашег града анализирале су студију и констатовале су да ту постоје одређени недостаци и да нису узети у обзир баш сви аспекти који би у потпунсоти дали јасну слику о економској оправданости и о законској основи интеграције", каже Гајић.

Док се не отклоне бројни недостаци и не ускладе законске регулативе раздаљина од 18 километара између два моста од Тамиша до Дунава путницима ће се чинити већом, јер кад нема редовног и удобног превоза сваки километар је много дужи. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво