Стефановић најзаслужнијим припадницима МУП-а уручио награде

Најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова на свечаној академији у Београду уручена су признања, а министар Небојша Стефановић је поручио да је једнако поносан на све запослене у МУП-у који су допринели да се остваре добри резултати и да грађани осете сигурност.

Награђени су, рекао је Небојша Стефановић, одраз свих запослених који су подједнако храбри.

"Сви они су допринели на свој начин да грађани Србије буду безбедни и зато заслужују захвалност и похвале. То су људи који су наша снага, наш понос и наша будућност и разлог због којег МУП бележи све боље резултате", рекао је Стефановић на академији.

Додао је да су, између осталог, заслужни за заплену преко четири тоне наркотика у 2017. години, за смањење кривичних дела, очување јавног реда и мира, за издавање десетина хиљада личних докумената...

Стефановић је казао да је за четири године упознао огроман број људи у МУП-у и да је лично разговарао са њима како би се уанпредили услови за рад, а самим тим и повећала безбедност грађана.

"Немогуће је видети сваког човека јер у МУП-у ради преко 42.000 људи, аил мој утисак је да смо сви једна велика породица и да нас повезује дух заједништва. Принуђени сте да будете снажне карике које неретко својим животом штите друге. Само ако останемо уједињени и снажни можемо успети у свом циљу", поручио је Стефановић.

Захвалио је припадницима МУП-а што чине све да Србија буде безбедна и сигурна и зато што, како каже, поносно на својој униформи носе заставу Србије и грб министарства.

"Будите сигурни да ћемо умети да ценимо вашу пожртвованост. Ваша земља је поносна на вас", истакао је Стефановић.

Министар је на академији уручио награде и плакете најзаслужнијим припадницима МУП-а, а награда "Најпосвећенији полицијски службеник" додељена је Николи Ђоковићу, начелнику Одељења за сузбијање кријумчарења кокаина, хероина и марихуане.

Ђоковић је, како се наводи у образложењу, показао изузетно залагање и у претходних годину дана тим који је водио у 17 одвојених акција сузбијања кријумчарења наркотика ухапсио укупно 89 лица и запленио 1,5 тона марихуане, 305 килограма кокаина...

Награда у категорији "Омиљени колега" која је додељена на основу гласова запослених у МУП-у додељена је Дејану Јовановићу, заменику командира Полицијске испоставе Полицијске станице Александровац.

"Свако је имао могућност да каже нешто о мени у приципу ја радим као заменик командира тамо сам старешина и гледам да моји запослени буду на првом месту ту сам за њих 24 сата дневно да им пружим подршку и приликом редовног рада али и приликом дружења организовања спротских активности, забава", навео је Јовановић.

Припаднику САЈ-а Миљану Кијановићу уручена је награда за најхрабријег припадника МУП-а који се у име награђених захвалио на признању рекавши да награда представља подстрек за даљи рад.

"Осећам се поносно. То је наш посао, то је наш позив. Ово признање је велики подстрек за све нас да и даље будемо спремни и способни да заштитимо животе наших грађана", рекао је Кијановић.

Плакете за изузетну храброст уручене су саобраћајцу из Малог Црнића Братиславу Миленковићу и ватрогасцу из Новог Сада Милији Радојевићу.

За изузетну посвећеност награђени су Вук Милосављевић из Сектора за аналитику, Тања Богосавац из Сектора за људске ресурсе, заменик начелника за јавни ред и мир у Управи полиције Момчило Совиљ, механичар хеликоптерске јединице Благоје Алексић и Драгослав Благојевић из Сектора унутрашње контроле.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво