Вулетић: Упознаћу УО РТС-а са захтевом Павловића

Председник Управног одбора Радио-телевизије Србије Владимир Вулетић потврдио је Фонету да му је председник Програмског савета РТС-а Миливоје Павловић у петак упутио писмо у којем захтева да чланови Програмског савета погледају првих пет епизода игране телевизијске серије "Немањићи".

"С обзиром да то до сада није била пракса, с тим захтевом ћу упознати чланове Управног одбора на првој наредној седници", најавио је Вулетић.

Он је нагласио да ће Програмски савет, поводом овог захтева, бити благовремено информисан о ставу Управног одбора.

Програмски савет РТС-а je затражио да се не емитујеу наредни наставци игране серије серије о Немањићима, док се на интерној ројекцији у РТС не одгледа цела серија, или бар њена половина.

Према речима Миливоја Павловића, Програмски савет РТС-а је писани захтев о томе упутио проф. др Владимиру Вулетићу, председнику Управног одбора РТС-а, Драгану Бујошевићу, генералном директору, и Небојши Брадићу, главном и одговорном уреднику Културно-уметничког програма РТС.

У писму, које је потписао Павловић, "овај захтев се образлаже програмским, продукционим и културолошким значајем серије о Немањићима, као и претежно негативним реаговањем опште и стручне јавности после емитовања прве епизоде".

Како се у допису наводи, "захтев Програмског савета темељи се на одредбама Закона о медијским сервисима, Статуту РТС-а и актима о делокругу рада Програмског савета, односно, оним ставовима ових докумената који наглашавају право и обавезу Савета да разматра квалитет програмских садржаја и вреднује домете остваривања програмске концепције Радио Београда и Телевизије Србије".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво