Рекордна посета Скадарлији на почетку 2018.

Од почетка 2018. па до дочека Српске нове године, београдску Скадарлију је посетио рекордан број страних и домаћих туриста, саопштило је Друштво за очување, уређење и развој Скадарлије.

Скадарлија је постала магнет за стране туристе и у потпуности је оправдала титулу "Шампиона гостољубља 2017 године" за регион југоисточне Европе и Медитерана, истиче се у саопштењу.

"Признање ‘Златна чаша гостољубља' дошла је у право време и много је допринела стварању 'Скадарлијског бренда' у угоститељству и туризму региона", рекао је преседник Друштва Драган Глигоријевић.

Према његовим речима, препорука задовољних гостију и њихов повратак је најбоља реклама и гаранција да ће Скадарлија бележити и у 2018. години пораст страних и домаћих гостију. посебно за време летње туристичке сезоне.

Глигоријевић је подсетио да од 1. фебруара предстоји реконструкција скадарлијске калдрме у другој и трећој фази радова.

"Имамо богат календар туристичких манифестација, а и угоститељску понуду обогатићемо новим специјализованим ресторанима, од вегетеријанског па до дечијег.

"Надам се да ћемо у овој години добити скадарлијску туристичку кућу са музејом и трениг центар за скадарлијске угоститеље", истакао је Глигоријевић.

Oценио je да је данашња Скадарлија премала за Београд и да би требало да буде већа.

Горњи део Скадарлије до Зетске је обична улица са високим зградама, али и таква, са калдрмом, кафаницама, галеријом и без аутомобила показује да било која улица у центру Београда може вратити староградски дух који је тако потребан Београду, истиче се у саопштењу.

"Учинићемо све да Скадарлији вратимо стари сјај са својим препознатљивим симболима, од скадарлијског добошара до скадарлијске гатаре, продавца шећерлема па до путујућих музичких и глумачких трупа дуж целе Скадарске улице", рекао је Глигоријевић.

Подсетио је да је британски Индипендент, у најновијој репортажи о Београду, позвао читаоце да 13. јануара прославе Нову годину по јулијанском календару у српској престоници, и предложио им које знаменитости да обиђу, где да једу, пију, купују...

"Ако се по јутру дан познаје, добро је почела ова нова година за туризам Београда и Србије. Скадарлија ових дана је препуна страним гостима који ће у њој дочекати 13. јануора и нашу Српску нову годину", истакао је Глигоријевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво