Донаторски доручак за Прву крагујевачку гимназију

Донаторском доручку за обнову Прве крагујевачке гимназије, у којој је 4. јануара, подметнут пожар, одазвао се, велики број грађана. У акцији, коју је организовало удружење "300 Крагујевчана", прикупљено је око милион двестотине хиљада динара.

Донаторски доручак, окупио је бивше и садашње ученике, професоре, привреднике, угледне појединце, грађане, који су желели да подрже обнову Прве крагујевачке Гимназије.

Споменик културе, установе од националног значаја, још једном је показала, да је одшколовала људе које је научила најважнијој лекцији из хуманости.

Грађани наводе да су се радо одазвали акцији јер је Гимназија еминентна институција којој много дугују.

У пожару 4. јануара, изгореле су четири канцеларије и учионица, вредне књиге, слике, намештај с краја 19 века. Према првим проценама, штета је око 20 милиона динара. Санацију, по приоритетима, спроводе Министарство просвете и локална самоуправа.

"У току је израда свих пројеката, премер, предрачун радова се ради, наравно ту имамо подршку града. Када се све то заврши, када видимо са којим средствима располажемо, онда ћемо видети, како ћемо кренути", наводи Славица Марковић, директорка Прве крагујевачке Гимназије.

Прва крагујевачка гимназија, повезује три века континираног школства у Србији. И сама је симбол ове земље. Зато и бивши ђаци са свих страна света, својим прилозима, желе да помогну, да 185 годишњицу постојања, дочека обновљена и блистава.

Сва средства прикупљена на донаторском доручку биће уплаћена на наменске рачуне за обнову Прве крагујевачке гимназије.

Акцију је организовало "Удружење 300 Крагујевчана", у сарадњи са Ђачким парламентом Прве гимназије, Студентским парламент Универзитета, Клубом привредника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво