Тате на породиљском

У Србији се годишње роди око 65.000 беба. У првој години живота о њима најчешће брину мајке. Само око 300 мушкараца годишње одлучи се за одсуство за негу детета.

И када је пре много година узео боловање да би бринуо о тек рођеној деци, Драган Михић био је један од ретких тата које су се на то одлучиле. Статистика се у међувремену у Србији није много променила, јер и даље, традиционално, у првој години живота уз децу су мајке.

"Супруга је била са њима прва три мeсеца, а после на нези детета сам био ја наредних девет месеци за сина, а касније и за ћерку, и то су били најлепши тренуци у мом животу", каже Драган Михић.

Истиче да није желео да пропусти прве дечје речи, проходавања, што је, како каже, створило неку везу међу њима и што се не би десило да није био са њима.

"Срећом радимо у државној фирми, супруга је на Факултету музичке уметности и могли смо да направимо такву комбинацију, а да се не плашимо да ћемо остати без посла", каже Михић.

Министарка без портфеља задужена за демографију Славица Ђукић Дејановић каже да су процене да само 300 тата годишње користи породиљски период, могућност одсуства због неге детата.

Према њеним речима, то су они очеви чије супруге лепо зарађују. 

Ипак, истраживање које је спровело Министарство задужено за демографску политику у сарадњи са Привредном комором Србије, показује и да у финансијским институцијама чак 17 одсто очева користи право на одсуство због неге детета, што је добар податак.

У будућности треба јачати и мотивисати улогу оба партнера у одгајању детета, јер искуства нордијских земаља показују да су тате после породиљског одсуства продуктивније, а деца и породица срећнији.

Очеви у Норвешкој имају 10 недеља обавезног плаћеног одсутсва, а у Шведској 16 месеци одсуства могу равноправно да поделе оба родитеља, односно да се смењују како им одговара.

"Треба мотивисати и послодавца и у државним и у приватним институцијама да родитељство буде и обавеза и задовољство и једног и другог родитеља, и они би требало да заједнички са нама траже моделе како мотивисати тате да бар један период буду и уз супруге и уз децу", каже Ђукић Дејановић.

"Мислим да би било лепо када бисмо добили макар месец дана, макар четири недеље плаћеног одсуства за тате, да макар прве четири недеље буду уз мајку партнерку и уз дете", каже Миша Стојиљковић из Удружења "Гнездо".

Евиденција о томе ко и колико користи одсуство због неге детета убудуће ће бити прецизнија, јер после усвајања Закона о финансијској подршци породици, надокнада државе више се неће исплаћивати послодавцима односно фирмама, већ директно корисницима.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 11:37)
anonymous [нерегистровани]

Ravnopravnost

Sto se ovoga tice ovo i nije toliki problem koliki je problem sto majke dobijaju decu. Cak 95% slucajeva ako ne onda i vise majke dobijaju decu. Pocnite na kljucnim tackama da vodite bitku ka ravnopravnosti

(субота, 13. јан 2018, 10:55)
anonymous [нерегистровани]

Komentar

Nekad to nije bilo regulisano zakonom,a ima toliko slucajeva kad otac ostane sam zbog nesretnih slucajeva ili je majka delimicno nesposobna itd.To je uvedeo u zakon odavno na inicijativu nekoliko muskaraca.