Богдан Митровић поново са породицом

После четири и по месеца притвора Богдан Митровић стигао је ноћас кући у село Међулужје, код Младеновца. Не жали се на третман у притвору, али га, каже растужују разлози због којих је хапшен. Поред породице, у дому у Младеновцу, Митровића су дочекали и представници Канцеларије за Косово и Метохију. Митровић им захваљује на помоћи, а посебну захвалност, каже дугује председнику државе.

Богдан Митровић, који је јуче ослобођен, по доласку кући захвалио је свима који су помогли да, како каже, победи правда.

"На правду Божју, ни крив ни дужан, никоме нисам украо, ја сам остарио у Сопини, никоме нисам дао шамар, а одједном да постанем, како кажу, злочинац, криво ми је било и то пред породицом да ме хапсе", каже Митровић. 

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић пожелео је добродошлицу Митровићу после 137 дана проведених у притвору на Косову где је био одвојен од породице која је, како је рекао, узор и понос целој Србији.

"Ви сте за понос и ви сте се као јунак и као лав борили за све нас тиме што никад нисте одустали од ваше имовине и вашег имања на КиМ и вашим сте примером показали да је то за вас светиња, као што је и ова породица за вас светиња, тако и црква коју сте ишли у Мушотиште да обиђете ваше светиње и ми се поносимо вама Богдане и добро нам дошли кући", рекао је Ђурић. 

Адвокат уверава да је Митровићево пуштање на слободу део борбе, која, како каже, тек предстоји.

"Да из куће и његовог имања избацимо човека који га је неправедно оптужио и да се породица једном врати у своје село, да се врати цркви коју су изградили и да се врате својим огњиштима дедовским", каже Митровићев адвокат Дејан Васић. 

Седемдесетчетворогодишњи Богдан Митровић из Сопине је ухапшен 28. августа у Сувој Реци тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену цркву Свете Богородице у Мушутишту.

Специјалне снаге косовске полиције претресле су аутобус који их је довезао и по оптужби за тешка кривична и ратна дела ставиле Митровићу лисице и одвезле га у Призрен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво