Богдан Митровић поново са породицом

После четири и по месеца притвора Богдан Митровић стигао је ноћас кући у село Међулужје, код Младеновца. Не жали се на третман у притвору, али га, каже растужују разлози због којих је хапшен. Поред породице, у дому у Младеновцу, Митровића су дочекали и представници Канцеларије за Косово и Метохију. Митровић им захваљује на помоћи, а посебну захвалност, каже дугује председнику државе.

Богдан Митровић, који је јуче ослобођен, по доласку кући захвалио је свима који су помогли да, како каже, победи правда.

"На правду Божју, ни крив ни дужан, никоме нисам украо, ја сам остарио у Сопини, никоме нисам дао шамар, а одједном да постанем, како кажу, злочинац, криво ми је било и то пред породицом да ме хапсе", каже Митровић. 

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић пожелео је добродошлицу Митровићу после 137 дана проведених у притвору на Косову где је био одвојен од породице која је, како је рекао, узор и понос целој Србији.

"Ви сте за понос и ви сте се као јунак и као лав борили за све нас тиме што никад нисте одустали од ваше имовине и вашег имања на КиМ и вашим сте примером показали да је то за вас светиња, као што је и ова породица за вас светиња, тако и црква коју сте ишли у Мушотиште да обиђете ваше светиње и ми се поносимо вама Богдане и добро нам дошли кући", рекао је Ђурић. 

Адвокат уверава да је Митровићево пуштање на слободу део борбе, која, како каже, тек предстоји.

"Да из куће и његовог имања избацимо човека који га је неправедно оптужио и да се породица једном врати у своје село, да се врати цркви коју су изградили и да се врате својим огњиштима дедовским", каже Митровићев адвокат Дејан Васић. 

Седемдесетчетворогодишњи Богдан Митровић из Сопине је ухапшен 28. августа у Сувој Реци тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену цркву Свете Богородице у Мушутишту.

Специјалне снаге косовске полиције претресле су аутобус који их је довезао и по оптужби за тешка кривична и ратна дела ставиле Митровићу лисице и одвезле га у Призрен.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 11:53)
anonymous [нерегистровани]

Jednoga dana !

Kad tad vratice se Srpska noga na svoje ognjiste !!!

(субота, 13. јан 2018, 08:54)
anonymous Lala [нерегистровани]

Ja bi još samo dodo :

Čoveka ni kriva ni dužna strpaše u zatvor a pravi zločinci bi da ukinu sud koji bi trebalo da im sudi .