Помоћ за малу Раду

Након приче о једанаестогодишњој девојчици Ради из места Дебеље код Нове Вароши, која од мајчине смрти брине о немоћном оцу, пристигли су први дарови и предлози како да јој се помогне.

Прича једанаестогодишње девојчице Раде из места Дебеље код Нове Вароши, која од мајчине смрти сама брине о немоћном оцу побудила је пажњу хуманих људи и већ данас у Радино село пристигли су први дарови и предлози како да јој се помогне.

Радмила је живела у трошној кући без воде, стола и столице, у прљавштини и мраку. Накривљени кревет, уз очев, је све од покућства ове девојчице. Ту једе, спава, ту учи.

Прича о Ради покренула је добре људе и пред њену кућу стигла је прва помоћ. Средства за хигијену, храна, одећа. И поврх свега тако жељена торта, коју је дирнута послала једна Аница из Пожеге.

Са даровима је дошао и лекар, васкуларни хирург, др Миљко Пејић, како је рекао, изасланик своје три кћери, прегледао је Радиног оца, али најавио и даљу помоћ. Што је још лепше, охрабрио и Раду и њеног оца, јер његова болест може да се лечи и излечи, уз одговарајућу медицинску негу.

Млади атлетичари, Иван Зорић са Златибора и Марко Алексић из Крагујевца, на кратко су прекинули своје припреме. Дошли су да понуде помоћ, и како кажу, позваће и своје другаре, да донесу понешто, али и да раде, да се кућа среди.

По свему судећи наредне суботе ће све врвети од градитеља, реновираће се и чистити Радина кућа, добровољним прилозима и радом свих који би да помогну, а већ знамо да ће их бити јер није тешко наћи радину Дебељу.

Сви људи који желе да помогну овој девојчици могу то учинити на адресу:

Радмила Јелић, поштански број: 31322 село Божетићи, засеок Дебеља 

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво