Весић: Завршетак радова на Бранковом мосту 12. фебруара

Радови на реконструкцији Бранковог моста биће завршени до 12. фебруара, када ће све три траке бити пуштене и саобраћај ће бити нормализован, најавио је градски менаџер Горан Весић.

Горан Весић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да је Дирекција за грађевинско земљиште завршила тендер за изградњу канализације у Батајниици и тренутно је у току избор извођача за инвестицију вредну 380 милиона динара.

"Ту је и отварање понуда за водоводну мрежа у Грмовцу, а 22. јануара отворићемо понуде за постављање шина на Мосту на Ади које ће повезати Нови Београд и Баново брдо, што је инвестиција вредна око две милијарде динара", рекао је Весић.

У наредних неколико дана се, каже, очекује и потписивање уговора за израду урбанистичко-архитектонског решења за Стари савски мост чиме ће се створити услови за расписивање тендера и одабир извођача радова.

"Наставићемо и са реконструкцијом Трга Републике, Нушићеве, ширићемо пешачку зону, почеће реконструкција Кнеза Милоша, најпре тротоара, а идуће године ће се радити и подземни паркинг испод саме улице", појаснио је градски менаџер.

Предстоји и реконструкција целог потеза од Рузвелтове до Калемегдана, расписаћемо тендер за тунел који ће почињати код садашње аутобуске станице а завршавати код Панчевачког моста и наставићемо радове на обилазници, истакао је Весић.

Градски менаџер је подсетио да Београд постаје све значајнија туристичка дестинација у Европи и свету што доказује и чињеница да је само током новогодишњих празника у граду боравило између 100.000 и 130.000 туриста.

"Београд је, рачунајући приходе од туристичке таксе, профите хотела, ресторана и свих који у граду живе од туризма, зарадио око 30 милиона евра, док је укупна годишња зарада Београда од туризма 800 милиона евра", рекао је он.

Како каже, сваке године се повећава број туриста за око 20 одсто, а најбројнији су гости из Турске, Израела, Хрватске, Грчке, Немачке, Русије, Словеније, БиХ, Бугарске, Кине, САД и Велике Британије.

"Нама је туризам најзначајнија и најбрже растућа привредна грана о чему довољно говори чињеница да смо 2013. године имали 67 хотела, а данас их је 94", указао је Весић.

Према његовим речима, сваки десети новозапослени у Београду ради у туризму, те да је тако прошле године смањена незапосленост у граду на 87.000 људи.

Београд живи од туризма, нагласио је Весић и додао да се туристима морају да
понуде и нови садржаји и да је важно што је отворен Музеј савремене уметности, као и најава председника Александра Вучића да ће за Видовдан бити отворен Народни музеј.

"Све то важно је за туристе али има одјек и код инвеститора. Када се о некој земљи прича као о мирној и стабилној, која привлачи туристе, онда инвеститори имају жељу за улагањем", закључио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи