Вулин: Војска Србије је гарант мира, слободе и независности

Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, као што је Војска Србије, гарант је мира, слободе и независности, поручио је министар одбране Александар Вулин са пријема поводом новогодишњих и божићних празника.

"Година иза нас била је година у којој је Војска Србије показала своју снагу, организованост, врлину. Јачали смо, унапређивали се, обучавали, наоружавали, опремали, али, изнад свега – размишљали о припадницима војске", рекао је Александар Вулин.

Војска Србије испуњава све своје мисије, истиче Вулин, увек на првом месту бринући о миру, стабилности и сигурности земље, о безбедном животу сваког грађанина и да је војска, као и увек у историји, ту да подели добро и лоше са својим народом, са својом земљом, "да буде баш онаква каква је наша земља и народ због кога је настала – храбра, поносна, сигурна и изнад свега своја".

"Трудили смо се да поправимо материјални положај наших припадника, повећали смо плате, дневнице, обезбедили смо значајан број станова, а сада, захваљујући наређењу врховног команданта и подршци целе Владе, очекујемо да ће бити покренут и процес масовне стамбене изградње за припаднике безбедносног сектора", истакао је Вулин.

Министар каже да је поносан на сваког припадника војске, као најважнијег и најзначајнијег дела ВС, "на њихов рад, самопрегор, неуморни, жилави, тврдоглави приступ свакодневном раду и схватању света, у коме нема места за реч нећу и не могу, свет у коме се сваки дан изнова доказује колико се воли Србија и за њу живи, ради, учи".

"Ово је Војска Србије, војска земље која сама одлучује о себи, која доноси своје одлуке, која никада другима неће радити оно што су чинили њој, због које можемо да осећамо само понос и сигурност, да су времена пред нама времена мира, сигурности, успона и раста", нагласио је Вулин на пријему у Дому Гарде.

Војска је, каже Вулин, увек била ту, чувала мир, начин живота, сигурност, стабилност и када је било најтеже, подвлачи он, у тренуцима мигрантске кризе и када је требало бранити земљу од елементарних непогода – војска је била ту.

"Као чувар наше традиције, највиших вредности, чувар слободе, ВС постоји због чувања слободе, права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, пише својим писмом, мисли својом главом. Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш таква каква Војска Србије јесте и каква ће тек бити, јесте гарант мира, слободе и независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи и нас сами онако препознају и пронађу, и без наше жеље и воље", поручио је Вулин.

Војска је, тврди министар, као и увек у историји, делила судбину свог народа и када је било најтеже и када је требало штедети и одрицати се, Војска Србије је то чинила, те зато данас, каже министар, "када видимо да су ствари у Србији кренуле набоље, да је и државна каса пунија, да више радимо и зарађујемо, држава захваљује својој војсци, пошто је обезбедила највеће повећање баш припадницима војске и тако што је обезбедила могућност да се школују, напредују, да остану дуже".

"Војска свој народ воли баш колико и народ воли своју војску. Нема успешне Србије без успешне војске, нема слободне Србије без моћне и снажне војске. Наша политика војне неутралности подржана је политиком и вољом читавог народа, али и снагом војске да иза одлуке о војној неутралности стоји да чува нашу слободу, независност", рекао је министар одбране.

Како је нагласио, деца због којих постојимо деца су која ће живети у сигурној и слободној Србији, јер је војска моћна, сигурна, опремљена и наоружана.

"Драги пријатељи, у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, желим да вам честитам Божић и Нову годину и да вам пожелим годину која ће бити вредна понављања, а ми у њој вредни понављања и сећања. Живела Војска Србије, живела Србија", рекао је Вулин.

На пријему поводом новогодишњих и божићних празника који су организовали министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић у Дому Гарде, присуствовали су дипломате, министри у Влади, представници Народне скупштине, патријарх српски Иринеј, представници верских заједница и личности из културног и јавног живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво