Пасош Србије на 41. месту, без виза у 119 земаља 

На ранг-листи пасоша, према броју земаља у које власник може да оде без виза, Србија је заузела 41. место у свету, јер можемо слободно да отпутујемо у 119 земаља.

Према "Хенли паспорт индексу" за 2018. годину, како је објављено на сајту, најјачи пасош и ове године има Немачка, чији држављани могу слободно да путују у 177 земаља на свету.

На другом месту је Сингапур са 176 земаља, а треће место дели осам држава – Данска, Финска, Француска, Италија, Јапан, Норвешка, Шведска и Велика Британија, чији грађани могу слободно да путују у 175 држава.

САД су на петом месту и њихови држављани могу да оду у 173 земље без визе.

Од држава са простора бивше Југославије, Словенија дели 11. место са 167 земаља у које путујете без виза, док је Хрватска најлошије рангирана земља ЕУ и дели 21. место са 155 држава у које се може ићи слободно.

Србија се налази на 41. месту и без визе можемо посетити 119 земаља, Македонија је 46. са 112 држава, Црна Гора 48. место дели са Русијом са 110 држава, БиХ је на 51. месту са 105 земља без виза.

На самом дну листе су грађани Сирије са 28, Ирака са 27 и Авганистана са само 24 државе у које могу да путују без виза.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво