Синиша Мали најавио обједињавање јавног превоза Београда и Панчева

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је решавање многих проблема на које су се грађани жалили, што, како је додао, још једном потврђује да се њихове сугестије и молбе, па и критике слушају.

Мали је гостујући у "Београдској хроници" одговарао на питања суграђана, која су се углавном односила на комуналне проблеме.

"На добром смо путу да квалитет живота у читавом Београду буде једнак. То је политика коју смо дефинисали на почетку мандата и спроводимо је сваки дан већ три и по године", рекао је Мали.

Буџет је консолидован, а новац се инвестира у нов асфалт, школе, амбуланте и вртиће, додао је градоначелник Београда.

На питање грађана да ли је могуће објединити јавни превоз Београда и Панчева, због дневних потреба људи који гравитирају ка оба града, градоначелник је подсетио да протокол између два града већ постоји и рекао да се тренутно ради на детаљима финансијске конструкције и да се решење може очекивати релативно брзо.

Кад је реч о канализацији у Борчи, Синиша Мали је прецизирао да ће до половине године град имати обезбеђена средства за целокупну мрежу на левој обали Дунава, те да ће се у наредних четири до пет година у потпуности решити овај есенцијални проблем Палилуле.

Један од проблема на које су се грађани жалили су и пси луталице, нарочито у Сурчину.

Мали је навео да су према подацима "Ветерине Београд" на подручју ове општине у последња три месеца ухваћена 24 пса, али да закон налаже хуманост по систему "ухвати, стерилиши, пусти", због чега је нарочито апеловао на одговорно власништво као узрок проблема и најавио строжу казнену политику.

На захтев житеља Миријева, градоначелник је најавио и већи број возила на линији 27.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи