Линта предлаже да улице у градовима у Србији носе назив "9. јануар"

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта иницирао је поводом Дана Републике Српске да у сваком граду и општини у Србији једна улица носи назив "9. јануар".

На тај начин, сматра Линта, Република Србија ће дати велики допринос сећању на Дан када је настала Република Српска.

"Дан рођења Републике Српске један је од преломних датума у историји српског народа а сигурно најважнији датум за прекодринске Србе. Република Српска је настала 9. јануара 1992. године као израз воље српског народа да се супротстави великобошњачкој политици Алије Изетбеговића чији циљ је био стварање унитарне БиХ у којој би Бошњаци били доминантни", навео је Линта у писаној изјави медијима.

Бошњачки политичари, према његовим речима, и даље покушавају да укину Дан Републике Српске што је део шире антисрпске кампање и покушаја да се укине Република Српска.

Линта истиче да ако бошњачки народ жели трајни мир, помирење и заједнички живот са српским народом онда треба да артикулише нову бошњачку политику која ће одустати од негирања Дана Републике Српске и од бесмислених теза о геноциду над Бошњацима у Сребреници и агресији Србије на БиХ и која ће да искрено да прихвати постојање Републике Српске и БиХ као сложене, а не унитарне, државе.

Такође, значајни елементи нове бошњачке политике требало би да буде одбијање да се призна лажна држава Косово и да се приступи било ком војном савезу односно води политика војне неутралности, навео је Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи