Како Дивчибаре да привуку више туриста

Са милијарду и двеста милиона евра зараде протекле године, туризам је постао важан економски ресурс Србије. Дивчибаре су једна од значајних туристичких дестинација. Имали су готово за трећину више гостију него годину пре, али и даље знатно мање него водећи планински туристички центри.

На природне лепоте Дивчибара нико нема примедбу, али модерна туристичка инфраструктура је најбоља позивница за госте.

"Све оно што је реализовано допринело је томе да смо током ових новогодишњих празника имали рекордну посету на Дивчибарама. Дивчибарци су сложни и слободне процене су да је ову новогодишњу ноћ на Дивчибарама провело више од 5.000 људи", каже Бранка Илић, председница МЗ Дивчибаре.

Дивчибарама недостају смештајни капацитети, пратећи садржаји и основна комунална инфраструктура.

"Ове године смо из Канцеларије за обнову и развој предвидели негде око 30 милиона динара за изградњу канализационе мреже у дужини негде око два километра. Исто тако буџетом су опредељена на разним позицијама знатна средства за Дивчибаре, укупно негде око 45 милиона", објашњава Слободан Гвозденовић, градоначелник Ваљева.

Поред државе, улажу и појединци. Породица кошаркаша Милоша Теодосића гради хотелско-спортски камп.

"Мислим да је свима то у интересу за развој туризма, за развој овог краја. Потребно је урадити инфраструктуру, канализацију, пут, прилаз", истиче Јован Теодосић.

Министар за трговину, туризам и телекомуникације Расим Љајић наводи да је важно обогатити туристичке садржаје и туристичку понуду.

"Морамо да се наслонимо на то да пратимо инвестицију пре свега кроз помоћ у изградњи пратеће инфраструктуре и морамо да обогатимо туристичке садржаје и туристичку понуду", нагласио је Љајић.

Уз ваљане пројекте Дивчибаре би могле да привуку знатно више средстава и постану важна тачка на туристичкој мапи Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво