Јанковић: Нема оправдања за сексистичке поруке

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић осудила је сексистичку поруку директора Електродистрибуције у Књажевцу Предрага Стојановића коју је објавио на друштвеној мрежи Фејсбук, а којом се омаловажава и вређа достојанство жена.

"И поред тога што се директор књажевачке Електродистрибуције извинио наводећи да је у питању 'шала', то не оправдава било какве сексистичке коментаре у јавном простору", оценила је повереница у саопштењу.

Истакла је да објава Стојановића има додатну тежину с обзиром на то да као носилац јавне функције има обавезу да се бори против родних стереотипа и дискриминаторних ставова, наводи се у саопштењу поверенице.

Како су пренели медији, после објављивања огласа за пријем радница у локалној Елекстродистрибуцији, Стојановић је на свом Фејсбук профилу објавио неприкладну фотографију мушкарца и жене.

Уз то је додао коментар: "Расписан конкурс у Електродистрибуцији Књажевац за хитан пријем колегиница за рад на висини''.

Директор "Електродистрибуције Књажевац" се, након тога, извинио, уз објашњење да је у питању била шала.

Навео је да је спорну слику добио од електромонтера за време претпразничне забаве и да је била намењена његовим пријатељима електромонтерима.

број коментара 0 пошаљи коментар