У Београду 175.000 корисника сениор-картице, преговара се са бањама

У пројекат сениор-картице до сада се укључило 178 компанија, а попуст је могуће остварити у више од 700 продајних места. Очекује се да током 2018. и у другим градовима почне да се користи оваква картица.

Најстарији Београђани већ два месеца користе сениорске картице. У међувремену, расло је интересовање пензионера, компанија, а мењали су се и попусти који се нуде корисницима.

Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту истиче да је око 175.000 пензионера добило картице.

"Број није ограничен и сви пензионери могу аплицирати. Ми смо рачунали да има 406.000 пензионера, и планирали смо да свима омогућимо да добију картицу", рекла је Станисављевићева гостујући у Дневнику РТС-а.

У пројекат се до сада укључило 178 компанија, а попуст је могуће остварити и у више од 700 продајних места. Наташа Станисављевић указује да сви имају поверење у град и сениор-картицу.

"Пензионери имају бенефит јер свакодневно остварују попусте. Укључене су различите компаније, од прехрамбених, до здравствених установа, позоришта, угоститељски објекти, све што смо у разговору са пензионерима сазнали да је потребно. Преговарамо са бањама које се укључују у овај систем", рекла је Станисављевићева.

И пензионери у другим градовима надају се попустима. "Град Београд ће подржати сваки град који жели да уведе сениор-картице. Градоначелници Новог Сада и Ниша су изразили жељу да уведу картицу, очекујемо да ће током 2018. и у осталим градовима почети примена", рекла је градска секретарка истичући да је сениор-картица бесплатна и да се њено одржавање не плаћа.

Од нове године важе и нови подстицаји за породиље у Београду. "Свака жена која се први пут породи има право на 10.000 динара од Града Беоргада, све Београђанке које се породе имају право на помоћ. Потребна документација је иста као и за остале врсте помоћи", рекла је Станисављевића и додала да социјално угрожени имају право и на додатну помоћ.

Без дуговања и са новим врстама помоћи за породиље смо ушли у 2018, закључила је градска секретарка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво