У Београду 175.000 корисника сениор-картице, преговара се са бањама

У пројекат сениор-картице до сада се укључило 178 компанија, а попуст је могуће остварити у више од 700 продајних места. Очекује се да током 2018. и у другим градовима почне да се користи оваква картица.

Најстарији Београђани већ два месеца користе сениорске картице. У међувремену, расло је интересовање пензионера, компанија, а мењали су се и попусти који се нуде корисницима.

Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту истиче да је око 175.000 пензионера добило картице.

"Број није ограничен и сви пензионери могу аплицирати. Ми смо рачунали да има 406.000 пензионера, и планирали смо да свима омогућимо да добију картицу", рекла је Станисављевићева гостујући у Дневнику РТС-а.

У пројекат се до сада укључило 178 компанија, а попуст је могуће остварити и у више од 700 продајних места. Наташа Станисављевић указује да сви имају поверење у град и сениор-картицу.

"Пензионери имају бенефит јер свакодневно остварују попусте. Укључене су различите компаније, од прехрамбених, до здравствених установа, позоришта, угоститељски објекти, све што смо у разговору са пензионерима сазнали да је потребно. Преговарамо са бањама које се укључују у овај систем", рекла је Станисављевићева.

И пензионери у другим градовима надају се попустима. "Град Београд ће подржати сваки град који жели да уведе сениор-картице. Градоначелници Новог Сада и Ниша су изразили жељу да уведу картицу, очекујемо да ће током 2018. и у осталим градовима почети примена", рекла је градска секретарка истичући да је сениор-картица бесплатна и да се њено одржавање не плаћа.

Од нове године важе и нови подстицаји за породиље у Београду. "Свака жена која се први пут породи има право на 10.000 динара од Града Беоргада, све Београђанке које се породе имају право на помоћ. Потребна документација је иста као и за остале врсте помоћи", рекла је Станисављевића и додала да социјално угрожени имају право и на додатну помоћ.

Без дуговања и са новим врстама помоћи за породиље смо ушли у 2018, закључила је градска секретарка.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 11:45)
Miki [нерегистровани]

Popust

Popust je veoma tj beznacajno mali, углавном се не односи на основне животне намер и не важи у висини трговина. То је маркетинг као повећање минимална. Уплате минималан на рачун а за увећани минималан умање чувену коверту. Док се народ опасуљи, оде маст у пропаст и сви заједно са њом. Већ виђено

(среда, 03. јан 2018, 10:00)
anonymous [нерегистровани]

Spisak

Gde mogu procitati listu partnera senior kartice, dali su i kako obelezeni objekti u kojima se moze ostvariti popust.