Музеј Николе Тесле у 2017. посетило 120.000 људи

Сумирајући резултате остварене током 2017. године, директор Музеја Николе Тесле Бранимир Јовановић каже да је ту установу културе ове године обишло рекордних 120.000 посетилаца. Напомиње да је музеј организовао изложбе у Словенији, Москви, Перту, Сиднеју и Шангају.

"Ми смо једини музеј из Србије који је представљао нашу земљу на конференцији 'Брисмис' пре месец дана у Пекингу, где смо потписали писмо о намери организовања велике изложбе у Шангају идуће године", истакао је Јовановић, преноси Беоинфо.

Јовановић је рекао и да су успоставили добре контакте са Музејом историје науке у Оксфорду, Александријском библиотеком, да припремају изложбу у Берлину и јапанском граду Хофу.

"За наше резултате заслужни су како наши запослени и сарадници, тако и Секретаријат за културу, који поред тога што финансира наше основне делатности, финансира и конзервацију и рестаурацију, што представља изузетно важан део посла који наша институција обавља", нагласио је Јовановић.

Градска секретарка за културу Ивона Јевтић са сарадницима је обишла реновирану конзерваторску лабораторију у којој се већ десет година обавља конзервација докумената из Теслине личне архиве.

"Простор је реновиран како би се обезбедили оптимални услови за рад на очувању ових докумената, које је Унеско прогласио за део програма 'Памћење света'. Набављена је савремена опрема, а сваке године Секретаријат за културу опредељује средства за стручну конзервацију папира", истакла је Јевтићева.

Јевтићева је констатовала да Музеј Николе Тесле данас има најбоље могуће услове за чување у Србији, што је веома значајно јер ће се тако сачувати заоставштина великог научника за будуће генерације.

Kaко је оценила, та установа културе додатно доприноси атрактивности Београда као туристичке дестинације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво