Предложене локације за јефтине станове

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је шест градова предложило локације за градњу укупно 20.295 јефитних станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности и да би градња могла да почне већ у првој половини 2018. године.

Станови ће бити грађени у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању и тим потпредседнице Михајловић одмах после Нове године предложиће Радној групи за градњу ових станова локације на којима у најкраћем року може да почне градња, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"У Београду постоји потреба за изградњом нешто више од 14.000 станова за припаднике снага безбедности и градска управа предложила је пет локација за градњу ових станова. Од свих локација сматрамо да је најбоља у Бањи Овча на општини Палулула која би могла да буде припремљена за градњу у првој половини 2018. Овде би могло се се изгради око 2.000 станова, што би била прва фаза градње свих потребних станова у Београду", каже Михајловићева.

Нови Сад, у коме постоји потреба за изградњом 1.800 станова, предложио је четири локације за градњу јефитних станова: Сајлово, Југовићево, Парагово и Мишелук 2.

"Све предложене локације у Новом Саду су прихватљиве, делимично су опремљене и потребно је уложити у комуналну инфраструктуру. Изградња може почети на једној или више локације истовремено у другој половини следеће године", наводи Михајловићева.

У Нишу је планирана градња око 2.000 станова, а град је предложио да се они граде на простору касарне Књаз Михајло. Међутим, након овог предлога стигла је информација да се на овој локацији налази археолошко налазиште које би успорило или онемогућило изградњу, тако да ће град Ниш предложити нову локацију за јефтине станове.

Крагујевац има потребу за градњом 533 јефитна стана. Град је предложио да се сви станови изграде у насељу Денино брдо, али је потребно да се уложили доста новца у комунално опремање ове локације, наводи се у саопштењу.

Локална власт у Краљеву одредила је само једну локацију, Воћареве ливаде у насељу Рибница, на којој се може изградити око 1.000 јефинтих станова, колико је и потребно за припаднике снага безбедности Србије у овом граду. И на овој локацији потребно је изградити нове саобраћајнице и осталу комуналну инфраструктуру.

Врање је предложило шест потенцијалних локација за изградњу јефтиних нешто више од 800 станова колике су потребе за војску и полицију.

"Пошто смо прегледали документацију, у Врању се у првој половини 2018. може кренути у градњу станова на три локације на којима би могли да се изграде сви станови за потребе наших снага безбедности", каже потпредседница Владе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво