Међу добитницима Вукове награде и новинар РТС-а Бранко Станковић

Добитници Изузетне Вукове награде за 2017. су Богословија Светог Кирила и Методија (Призрен), Галерија Матице српске (Нови Сад), оперска дива Милка Стојановић, саопштила је данас Културно-просветна заједница Србије.

Вукова награда за 2017. годину припала је сликару Драгану Бартули из Лознице, привреднику и мецени културе Браниславу Баћовићу (Београд), директору Народног музеја у Ужицу Николи Гогићу, Дечијем културном центру у Београду, музејском саветнику Драгану Драшковићу (Краљево).

Лауреати су и директор Градске библиотеке Новог Сада Драган Којић, сликар и графичар Боривој Попржан (Нови Сад), управник Народног позоришта у Београду, диригент Дејан Савић, књижевник Јовиша М. Славковић (Гуча) и новинар РТС-а Бранко Станковић (Београд).

Жири за доделу Вукове награде радио је у саставу: композитор проф. Светислав Божић (председник), академски сликар проф. Момчило Антоновић, књижевник проф. Милован Витезовић, историчар др Жарко Димић, фрулаш Бора Дугић, драмска уметница Рада Ђуричин, књижевник и књижевни преводилац проф. Драган Мраовић и књижевник Селимир Радуловић.

Културно-просветна заједница Србије 54. пут додељује Вукову награду за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном простору.

Награде ће бити уручене почетком фебруара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво