Стручњаци са Кубе у фебруару у Србији

Министар здравља Златибор Лончар најавио је да ће у фебруару доћи стручњаци са Кубе, који ће заједно са колегама из Србије радити на производњи нових лекова.

Златибор Лончар је додао да је то договорено током недавне посете Куби.

"Пошто је Куба под ембрагом , долазе њихови најбољи стручњаци у фебруару и договор је да са нашим стручњацима из Торлака остваре сарадњу. Да не правимо само те лекове кoји су до сада направqени већ да кренемо да правимо нове", нагласио је Лончар.

Прво следеће што ће доћи са Кубе, појашњава, осим лека за повећану масноћу у крви и цимакавакса – вакцине за лечење карциномa плућа, стиже лек за дијабетично стопало.

"Потписаћемо споразум да би тај лек могао да дође у Србију. Мислим да ћемо моћа да изађемо на светско тржиште са неким најновијим лековима и вакцинама. Само мало стрпљења, да направимо план и стратегију и да уједно Торлак вратимо на старо место у свету, међу најбољима", закључио је Лончар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара