РТС у новом Клиничком центру у Нишу

У Нишу ће у недељу, у присуству председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и свих чланова Владе, бити отворен нови Клинички центар, намењен пацијентима са југа и југоистока Србије. Радио-телевизија Србије је добила ексклузивно право да уочи отварања, прва камером забележи унутрашњост новог Клиничког центра. Пренос отварања можете пратити у недељу од 11.40 на Првом програму РТС-а.

Клинички центар у Нишу имаће 50.000 квадрата, 38 клиника и 1.525 болничких постеља, што га чини другим највећим здравственим центром у Србији после Клиничког центра Србије.

Једна зграда КЦ Ниш је реконструисана, а друга је направљена из темеља и има седам нивоа.

"Мени је остало две године до пензије, узбуђен сам што ћу те две године радити на овом месту. Узбуђен сам што ће нове генерације радити на овом месту", каже др Миодраг Лазић, директор Ургентног центра КЦ Ниш.

"Ово је нешто о чему смо деценијама маштали. Важно је да је овај КЦ намењен пре свега оним младим докторима, новим, који путују, читају", сматра др Драгиша Љубенковић, помоћник директора за организацију рада КЦ Ниш.

Клинички центар Ниш имаће банку крви, посебан простор за трансплантиране пацијенте, као и простор за буђење пацијената из анестезије.

Било је проблема са изградњом зграде, па се посебан тим људи преселио из Београда у Ниш како би радови били завршени на време а први пацијенти примљени пре краја године.

"Уз све проблеме и муке, уз сву моју вику и галаму, мислим да смо урадили добар посао. Пре само три године када сам био овде, овде је била ливада а сада је ту луксузан Клинички центар. Овде операционе сале изгледају готово истоветно као у болници Кливленд која је проглашена за најбољу болницу на свету. У овом делу Балкана, ово је најбољи, најлуксузнији КЦ", рекао је председник Александар Вучић приликом обиласка радова 28. јула 2017.

Реконструкција и изградња новог објекта коштала је 32 милиона евра. То је део новца, од 150 милиона евра, колико је Србија добила од Европске инвестиционе банке за реконструкцију и изградњу четири клиничка центра у Србији.

Најсавременија опрема купљена је средствима из буџета Републике Србије.

Радио-телевизија Србије ће са 14 камера у недељу преносити отварање Клиничког центра од 11.40 на Првом програму.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво