Спартанка из Србије на вијетнамском терену

Замислите да трчите 24 сата без прекида. Тешко је, али таквим спортом бави се једна Београђанка. Она трчи без прекида по тешко приступачном терену, што од ње захтева да стално буде у доброј кондицији. Овај спорт не познаје границе.

Гужва, најмање осам милиона мотора, влага – то је нормално у Хо Ши Мину, за Вијетнамце. Када сте из Србије, идеално је за избегавање, осим ако нисте Спартанац, тачније Спартанка.

"Улице су пуне и аутомобила и мотора, топло је време, сви негде журе. Има превише људи, тако да је стварно јако забавно, као да уђеш у игрицу", каже Јасмина Александров, фитнес тренер.

А, игрица у којој живи зове се – Spartan race. Њу је заиграла после кошаркашке каријере у репрезентацији, "Панатинаикосу","Бајерну", "Колораду". Са паркета прешла је на блатњави терен. А, ово је само тренинг.

"У току саме трке имамо и различите препреке које морамо да прескочимо, адаптирамо се и да променимо размишљање и начин физичке припреме да бисмо престигли све те препреке, тако да ми је ово одлично спремање за тако нешто", каже Јасмина.

Следећа препрека је Исланд.

Јасмина каже да је на Исланду очекује доста хладније време у односу на Вијетнам, мало више снега али и трка од 24 сата.

У ретким тренуцима када не трчи, тренира друге да постану Спартанци. Тврди да их лако убеђује да не одустају – тајна можда лежи у чињеници да је по струци политиколог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво