Михајловићева: Охрабрити девојчице да се баве спортом

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић разговарала је са Марином Маљковић, бившом селекторком женске кошаркашке репрезентације и оснивачем "Покрета за женску кошарку", о покретању пројекта којим ће се промовисати женски спорт и пружити подршка девојчицама и женама да се спортом баве.

"Од изузетне важности је да охрабримо и мотивишемо девојчице и жене да се баве спортом, јер само када смо физички активне, онда смо и здраве. Хвала вам што бринете о женском спорту, јер успеси које постижете представљају подстрек и обавезу свима нама да подржимо пројекте који за циљ имају развој женског спорта", рекла је Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе је истакла да ће пружити подршку свакој иницијативи која доприноси већој укључености девојчица у спортске активности, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

"Женски спорт завређује пажњу и неизмерно ме радују успеси свих наших спортисткиња, јер не постоје бољи узори за девојчице у Србији од тога", изјавила је Михајловићева.

Министар просвете Младен Шарчевић, који је присуствовао састанку, истакао је да је Министарство спремно да подржи активности које подстичу девојчице у основним школама да се баве спортом.

"Амбијент за такву врсту пројекта постоји и у складу је са Стартегијом за спорт коју је Србија усвојила за период до 2020. године", рекао је Шарчевић.

Марина Маљковић се захвалила потпредседници Владе и министру Шарчевићу на спремности да подрже развој женског спорта и навела да је потребно спровести активности које ће обухватити два олимпијска циклуса, како би наше спортисткиње оствариле што запаженије резултате и донеле резултат са Олимпијских игара.

"Поред подршке врхунским спортисткињама, важно је да омогућимо девојчицама у основним школама да се бесплатно баве спортом којим желе и да их на тај начин едукујемо колико је спорт важан", рекла је Маљковићева.

Овом приликом представљен је и водич за одрастање "250 добрих савета" који је приредила Марина Маљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво