Михајловићева: До наредне седмице дефинисаћемо локације за градњу станова

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић рекла је да би до наредне седмице заједно са градовима требало дефинисати локације, цене и друга питања која се односе на планирану изградњу станова за припаднике безбедности. Додаје да се са градњом креће следеће године на пролеће и да ће укупно бити изграђено око два милона квадрата.

Министарка Михајловић је разговарала са градоначелницима и директорима државних институција које су директно укључене у пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности, који ће се реализовати у шест градова у Србији, саопштено је из ресорног министарства.

На првом састанку Посебне радне групе за праћење и координацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, којом председава потпредседница Владе, а чији чланови су челници шест градова и директори Републичке дирекције за имовину, Републичког геодетског завода, Саобраћајног института ЦИП и Грађевинске дирекције Србије, дефинисани су основни задаци свих институција у вези са припремама за градњу и праћење изградње станова.

"Заједно са градовима до наредне седмице дефинисаћемо локације, цене изградње, пројектовање, надзор и сва друга отворена питања у реализацији пројекта. Радићемо на томе заједно и максимално ефикасно, јер је реч о пројекту од великог значаја за грађане Србије", рекла је Михајловићева.

На састанку којем су присуствовали градоначелници и представници Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Краљева и Врања, разговарано је о свим активностима које су потребне за реализацију пројекта изградње станова, укључујући утврђивање планског основа, управљање пројектом, као и решавање имовинско-правних и свих других питања која је потребно решити пре него што почне изградња.

Михајловићева: На пролеће почетак изградње 400.000 квадрата

Министарка грађевине Зорана Михајловић рекла је да ће на пролеће идуће године почети градња стамбеног простора намењеног припадницима безбедности.

Додаје да ће укупно бити изграђено око два милона квадрата, који ће бити грађени по фазама, у градовима широм Србије.

"Креће се следеће године на пролеће, мислим да можемо неких 400.000 квадрата да почнемо следеће године. Биће расписан јавни позив и тендери за извођење, што значи да домаћа оператива има предност, јер они најбоље знају како се то ради", рекла је Михајловићева новинарима у паузи конференције "Економист 2018".

"Мој позив је да се домаће компаније удруже, то је прави начин, јер не бих волела да се деси да не могу да издрже, јер је то огроман посао и тражи спремнију грађевинску оперативу која може да испоштује рок и цену", навела је Михајловићева.

Како каже, органи полиције, одбране и БИА исказали су своје потребе у градовима, а почетак градње зависиће од спремности самих локација.

"Знам да су Нови Сад, Београд и чини ми се Краљево, у потпуности припремили неке од локација, како локације буду спремне , тако ће и бити покретана градилишта. Ово ће бити типски пројекат, типске зграде и станови, за седам биће решено и питање ко је инвеститор, да ли је држава или град, то је наше, Министарство финасија ће се бавити даљим питањима финансирања", рекла је Михајловићева новинарима у паузи конференције "Економист 2018".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво