Унапређење сарадње са РС у области одбрамбене индустрије

Министар одбране Александар Вулин, у наставку посете Босни и Херцеговини, разговарао је са руководством "Фабрике мотора специјалне намене" на Палама о могућностима за сарадњу са српском одбрамбеном индустријом, саопстено је из министарства одбране.

Истичући да су Министарство одбране и Влада Србије веома заинтересовани да одбрамбена индустрија Републике Српске буде успешна и да може да задовољи и наше потребе, Вулин је најавио да ће та фабрика већ у петак потписати уговор са Министарством одбране за ремонт 10 тенковских мотора у укупној вредности од 63 милиона динара.

"Можемо да кажемо да ће имати и шта да раде, да ће моћи да запосле раднике и да ће моћи да почну да попуњавају своје капацитете. За нас је ово значајан посао. Веома је важно да сарадња и добро почне и да се добро одвија", навео је Вулин.

То је како је навео, добра вест и за Пале и за Републику Српску и свакако показатељ да Влада и председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић увек посебно воде рачуна о Републици Српској.

"Један од наших спољнополитичких приоритета јесте Република Српска, да се овде добро живи, да се српски народ у РС и у БИХ развија, да ради и самим тим да читав регион буде мирнији, стабилнији и успешнији. Ми верујемо да економски развој и да економска сарадња са РС управо раде у овом циљу. Када имамо успешне, запослене људе, имаћемо и мир и стабилност", нагласио је министар.

Вулин је данас обишао је Центар за обуку за операције подршке миру у Бутмиру.

Вулин се на почетку посете Сарајеву сусрео са министарком одбране БиХ Марином Пендеш. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво